2012/10/06

Laktosfri prinsesstårta till glada prinsar och prinsessor

Lilly har äntligen haft sitt prinsesskalas. Åh, herregud vad söta alla är i sina prinsess – och prinskläder. Sedan är det inte lika sött när ljudnivån är i höjd med Kebnekajse. Det ringer fortfarande sådär otäckt i örat.

017

Men alla verkade nöjda efteråt när saften flödat färdigt och serpentinerna flisats sönder till småbitar som prydde golvet som sågspån på en cirkusmanegen. Och då ställer man sig frågan igen, varför städar man innan ett barnkalas?

Eftersom det var prinsesskalas så hade den lilla prinsessan önskat sig en prinsesstårta. Det är något jag aldrig gjort innan men jag kände mig modig. Jag fick ett recept av min klasskompis (vet ej var hon fått det från så förlåt Leila om det skulle vara något du gjort likadant) så igår skred jag till verket och gjorde bottnen och vaniljkrämen. Jag måste faktiskt rekommendera att göra egen vaniljkräm för det var gott och superenkelt att göra. Dessutom blev hela tårtan laktosfri.

Tårtbotten 005
3 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
1 dl varmt vatten

Vispa ägg och socker vitt och poröst. Häll i torrvaror och sedan vatten. Rör det sista med slickepott.
Häll i 2 l-form. Grädda i 175 grader i 30 minuter.

Vaniljkräm
3dl mjölk (jag använde laktosfri)
1 msk socker
1 msk potatismjöl
1 ägg eller 2 gulor
1 msk vaniljsocker

Blanda allt utom vaniljsockret i en kastrull. Värm tills krämen tjocknar under konstant omrörning. Undvik att koka. Tillsätt vaniljsockret när krämen är färdig.

040

Fullt nöjd med min första prinsesstårta. Den blev dessutom väldigt god. Mersmak kanske.

1 kommentar:

Västgötskan sa...

Grattis till lilltjejen!
Och ja, ljudet på kalas kan verkligen vara öronbedövande... :-O

Kram M

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails