2011/09/18

Vad är det som känns så bra med att bara slänga sitt EGET skit rätt ut bara?

Jag funderar på vad det är som får en del folk att tro att naturen är en soptipp. Vad är det som känns så rätt att bara köra och dumpa sina sopsäckar vid en rastplats eller ute vid vägen. Är det någon annan som har ordnat soporna till dom? Svårt att tro att det är någon vätte som har ordnat säckar med sopor och lagt i deras bil så att dom med gott samvete ska kunna dumpa det rätt ut. Eller det är kanske så att någon liten osynligt gubbe suttit på deras axel och hotat dom med pistol så dom har inte vågat göra annat.

Vi körde upp till Grannhålan tidigare idag och längst med hela vägen låg mer eller mindre skräp hela milen. På något ställe låg en hel hög med sopsäckar. Så som kära maken sa: “Dessa människor måste vara lägre stående med lägre begåvning” eller något liknande. För vad är det egentligen som känns så rätt att slänga sitt EGET skräp rätt ut? Sitt eget skräp som man fått efter saker man själv köpt. Att vara så totalt tom i skallen att man inte kan ta vara på sin egen skit. Nu kallas sådant eget ansvar och detta verkar vara sådana ord som verkar vara väldigt svåra att förstå för en del. Fan skrämmande att vuxna människor inte har mer vett än såhär.

Något som irriterar mig ännu mer är nog när folk varit på någon snabbmat och tar med sig mat. Så istället för att som jag sagt tidigare slänga sitt eget skräp när man kommer hem i soptunnan, ni som inte vet vad det är så är det oftast en fyrkantig tunna med lock, så rullar man bara ner rutan och helt sonika ut med skräpet. Strunt samma om det förstör miljön, strunt samma om djur får något skräp i sig som gör att dom sakta svälter ihjäl, skit samma att våra barn kommer att få ta hand om en soptipp istället för en fin jord, skit samma för ni helt enkelt inte bryr er och inte verkar veta bättre. Skärp er. Har ni tid att stanna och köpa skiten har ni fan tid att stanna och slänga skiten där den ska vara också.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails