2011/09/16

Samvetets dragkamp

Det gör så förbannat ont i mig. På ena sidan står det en liten figur som säger till mig att jag måste och på andra sidan står en annan och säger att det kanske skulle kunna gå ändå.

Detta samvete 1 och samvete 2 har nu en enorm dragkamp i mig och det är inte det lättaste. När Lilly fram tills vi skulle köra idag mådde bra men så fort vi började klä på oss sa att hon hade ont i magen. Och att ändå köra iväg henne gör förbannat ont. Samvete 2 har börjat svikta och börjat fundera på om jag hade klarat det med henne hemma medans samvete 1 verkligen har svårt att se hur det skulle fungera. Att lyckas koncentrera mig fast att jag skulle ha blivit avbruten ganska ofta.

Det gör så förbannat ont att lämna henne när hon ser totalt olycklig ut och en tår trillar ner för hennes kind. Jag får själv svälja för att inte börja stortjuta och ta henne i famnen och ta med henne hem. Jag känner mig verkligen elak när jag går och lämnar henne för att jag själv ska hem och läsa för att utvecklas. Detta känns just nu bara jäkligt själviskt när jag ser hur hon mår. Samtidigt vet jag att jag gör inte det enbart för min egen skull. Jag gör det också lite för att vi som helhet ska få en lite bättre tillvara, förhoppningsvis, med lite bättre tillgångar.

Det känns som om jag kan sitta och försöka försvara mitt val hur mycket som helst. Men hur mycket jag än försöker så går det inte att komma ifrån saken. Att det gör förbannat ont att göra detta mot henne.

Nu har jag fått ner lite och hoppas att jag kan koncentrera mig lite på mina böcker. Och hoppas att hon ändå har det bra.

2 kommentarer:

Anneli sa...

Jag känner igen den hemska känslan och den får en verkligen att må riktigt dåligt men om du hade behållit henne där hemma så hade hon efter 10 min troligen mått hur bra som helst, så det hade ganska snart visat sig att det inte är något fysiskt fel på henne. Barn har perioder när de är lite mer mammiga och pappiga men jag tror inte att vi hjälper dem med att låta dem vara hemma. Faktum är att senare i livet så kommer inte allt att ändra sig för att hon vill eller hur? Sen kan ju naturligtvis hon precis som vi vuxna ha en dålig dag och hade vi vetat att vi fick stanna hemma från jobbet om vi grät en tår så hade vi garanterat gjort det emellanåt. :) Har du berättat på dagis att hon är lite orolig just nu så får du förlita dig på att personalen tar väl hand om henne. Jag tror egentligen att vi föräldrar mår sämre än vad barnen gör av att de fäller den lilla tåren. Så försök att inte ha allt för dåligt samvete Nettan! Du är en bra mamma oavsett om du väljer att lämna henne för att du ska plugga. Det är som du säger du gör det inte bara för din egen skull. Mår du bra så mår också barnen bra. Mys lite extra med henne när du har tid och möjlighet men skäms inte för att du satsar lite på dig själv. Faktum är att barn är ganska beräknande så om hon märker att hon lyckas rubba dig genom att fälla en lite tår så kan du lita på att hon kommer att använda sig av det om hon känner för det. ;) Kram

Nettan sa...

Du är alltid lika klok och du får mig alltid att tänka annorlunda med dina svar. Tack ♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails