2011/09/30

Laktosfria Mazarinrutor

Sprang på ett recept för ett tag sedan. Själva receptet hade jag normalt inte stannat vid men bilden. På bilden fanns små mazarinrutor bakade i långpanna som sedan glaserats med knall rosa glasyr. Denna lilla bild väckte hela min nostalgiska mig och jag tänkte bara på farmors fantastiska kakor som såg ut på det viset. Så idag skred jag till verket.

Laktosfria mazarinrutor ca 30 stycken

Mördeg
400 g laktosfritt smör
8 dl vetemjöl
2 dl florsocker
2 äggulor

Fyllning
300 g mandelmjöl eller mald mandel008
6 st bittermandlar
3 dl socker
200 g smällt laktosfritt smör
4 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
6 ägg

Glasyr
4 dl florsocker
1 citron, saften enbart
röd karamellfärg

Blanda ihop alla ingredienserna till mördegen och låt stå svalt i kylen en stund.
Blanda alla ingredienser till fyllningen.
Ta fram mördegen och tryck ut den i smord långpanna och häll sedan på fyllningen. Fördela det jämt.
Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i 20-25 minuter. Akta så inte kakan få för mycket färg, lägg då ett bakplåtspapper på.
Låt kakan svalna. Blanda ihop glasyren, ta inte all citronsaft till en början ifall det blir för lös. Behöver den bli lösare späd med lite kallt vatten. Bred på kakan, skär upp och njut.

014

010

Nu smakade dom inte alls som farmors kakor men dessa var riktigt mumsiga ändå. Citronen i glasyren gör faktiskt hela kakan tyckte jag. Jag rekommenderar dom varmt för goda blev dom.

Så nu återstår det bara att det blir lördag och lillskrutten hoppar upp ett år till och blir en liten 4 åring istället. Så lite tårta, lite paket, lite gäster och sedan lär hennes dag vara fulländad.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails