2011/09/06

Jag blir lite till mig i brallorna

Oj, oj, oj vad häftigt. Jag kan tänka mig att det är otrolig skillnad på en helt vanlig högskoleutbildning= hu och på min yrkeshögskoleutbildning= yh. En vanlig hu kan jag tänka mig är helt strikt och att hela utbildningen är utstakad. Det går nog inte att rubba mycket där. Min yh är något helt annat. Jag utbildas efter vad min kund kommer att vilja ha, alltså vad logistikföretagen är ute efter. Detta måste ge mig ett otroligt försprång gentemot mina kollegor på den vanliga hu.

Anledningen att jag kom in på skillnaden är faktiskt följande. Min föreläsare hade sprungit på en före detta elev/kollega på lunchen idag som han börjat prata med. Detta lilla samtal ledde till att vi har fått ett studiebesök på Kastrup eftersom han arbetade där. Fy fasen vad häftigt att få gå bakom kulisserna på denna flygplats. Nu har jag aldrig varit där så jag har inte en aning om storlek egentligen men bara tanken gör att jag blir lite till mig i brallorna. Ja, vissa blir till sig över skor eller mode eller vad det nu tänkas kan vara och jag blir lite extra till mig över att få komma bakom kulisserna och få se all planering och organisation. Att få komma bakom och se hur den stora mängd personer, bagage och destinationer slussas på rätt håll och plats är otroligt häftigt. Får kanske passa på att ha lite mental förberedning inför kommande Kina-resa som går av stapel sista terminen. Jag vill så gärna följa med men jag vet inte riktigt hur jag ska våga gå på den där otäcka flygmaskinen som säkert kommer att sluka mig hel. Kan undra om jag lyckas lösa detta på 1 1/2 år. För är Kastrup stort att få besöka så kan jag bara tänka mig hur containerhamnen i Singapore, världens största, är att besöka. Jadå, det blir till att bearbeta tror jag. 

Ett sådant spontant studiebesök som enbart främjer min utbildning och framförallt min förståelse hur logistik fungerar har jag svårt att tänka mig att det går att ordna på en vanlig hu. Rätta mig gärna om jag har fel för jag har ju faktiskt inget att jämföra med.

2 kommentarer:

Västgötskan sa...

Vad roligt att det känns bra! Om det går att vara flexibel på högskola vet jag faktiskt inte. Men jag kan tänka mig att det är ganska "stelt" med tanke på att det mesta är upplagt i kursplanen redan.

Gå inte vilse på flygplatsen nu när du ska resa bara. ;-)

Nettan sa...

Det återstår att se om jag kommer så långt som att resa men jag ska iaf hålla mig till min "guide" när vi är där nere :-) / Nettan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails