2011/09/03

Fair play?

En gång i tiden tyckte jag det var spännande att titta på friidrott och se dom stora springa, hoppa, kasta och allt annat dom nu gör. Men denna spänning har sakta byts ut till ett lite skeptiskt tittande. Denna skepsisen kommer naturligtvis av att inte veta om det är fair play eller om dom är fullpumpade med diverse nya medel som kontrollanter ännu inte har fått nys på.

Speciellt sprintergrenarna, dom explosiva som 100 m, är jag väldigt skeptisk mot. Oavsett hur mycket skor och kläder utvecklas för att spara hundradelar så måste där finnas en gräns för vad en normal kropp kan prestera. Men normal menar jag naturligtvis helt ren. Och men tanke på hur mycket som verkar finnas inom idrotten gör det även att man tvivlar på alla som gör en bra prestation.

Som vanligt är där några rötägg som förstör för en hel sport och sätter tvivel på alla. Det jag har så svårt att förstå är vad man tror att man vinner på genom att fuska. Att man vinner och vinner stora summor pengar? Visst en solklar anledningen kanske men varför vill man tävla om man ändå inte kan göra det fair är för mig en gåta. Är man så pengakåt att det är det som styr eller man är så mediakåt och måste synas. Är man mediakåt så kommer man troligtvis även att synas när man avslöjas.

Sen ska vi inte tala om dom mesiga avstängningarna. Några års avstängning som gör att du är välkommen tillbaka sedan och åter igen kan fuska dig till vinster. Helt sjukt. Stäng av dom jäkla fuskarna på livstid så ska ni se att dopingen kommer att minska även om det fortfarande troligtvis kommer att finnas ljushuvud som tror att dom aldrig kommer att åka fast.

Divafasoner och aggressivitet. Ja, jag undrar ja hur det verkligen står till? Och där har ni mitt tvivel.

2 kommentarer:

Västgötskan sa...

Ja, livstids avstängning håller jag med om!

Jag fattar inte (oavsett hur pengakåt man nu är): Känns det verkligen BRA att vinna när man vet att man fuskat???? :-P

Nettan sa...

Den tanken har jag med. Hur man kan tycka att det känns bra att ha fuskat sig till en vinst. Det är ju inte ens roligt att vinna på fusk i spel när man spelar med kära maken. / Nettan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails