2011/09/14

En sådan där dag

Satt och pluggade i lugn och ro i förmiddags. Det var tur att jag hann göra lite då för sedan brakade det loss.

Mollys fröken ringde. Hon presenterade sig vid namn bara och jag kopplade inte alls. Antagligen lät jag lite avvaktande innan polletten trillade ner. Dom har äntligen fått kontaktböcker som man kan skriva i oss emellan, skolan och föräldrar. Jag skrev ner mitt lilla problem igår och idag ringde hon alltså och hade förslag på en plan och ville bara höra efter så att det var ok för oss. Självklart vill vi ha den hjälpen eftersom vi påtalat problemet så redan denna vecka börjar det. Jag måste säga att jag kanske inte hade väntat mig den direkta responsen så jag är riktigt imponerad, och självklart glad, att det tas på allvar med en gång. Vi pratade färdigt och jag satt mig åter med mina böcker och anteckningar.

Jag hann sitta en liten stund innan telefonen ringde igen. Nu var det från Lillys dagis. Hon hade ont i magen och var jätteledsen så det var bara att köra upp och hämta henne. Hon har nämnt magen lite till och från nu i veckan så det vara lika bra att ringa doktorn. Magar ska man ta på allvar och inte ignorerar. Vi fick i alla fall en tid i eftermiddags. Jag hann sitta en stund med mina böcker och anteckningar innan det var dags att åter sätta sig i bilen och denna gången köra upp till doktorn. Berättade att doktorn ville känna på magen och att han var tvungen att göra det om han skulle kunna hjälpa. Hon var så duktig. Stick i fingret också och hon satt bara och kikade när sköterskan fyllde plattorna med några droppar blod. Sedan blev hon stolt när hon fick välja en sak i lådan. Hon ville först att jag skulle välja men när jag valde fel sak var det bäst att hon själv gjorde det. Föräldrar kan ju vara lite pinsamma ibland Blinkar. I alla fall var proverna bra och magen mjuk och fin. Det är nog bara vårdutbildade som helt självmant, utan att doktorn frågar, börjar prata om att magen sköter sig som den ska och det är rätt färg på det också. Så rent fysiskt hittade han inget på henne nu.
Så kom den där frågan om det hände något nytt runt henne eftersom det många gånger kan visa sig i magont. Ja, naturligtvis kan det vara så. Ny avdelning på dagis och hela dagar, 5 dagar i veckan. Vi snackar om stora förändringar för henne.

Hem igen och dags för lite middag innan Molly skulle iväg på gympa. Och nej jag körde inte henne efter tre rundor redan uppe i byn och en runda till skulle det bli. Föräldramöte på dagis blev sista rundan för idag. Informerade fröknarna om doktorsbesöket och hans teori. Dom hade också funderat lite i dom banorna. Så nu har jag lovat lillan att åter igen få ta snutten med sig för att kunna ta den mitt på dagen och sätta sig i myshörnan och varva ner lite. Jag hoppas verkligen detta löser sig snabbt för henne för redan nu börjar ju mitt samvetet gnaga. Att jag ska behöva lämna henne så mycket när hon inte alls är van vid det. Att jag ska behöva lämna henne fast jag sitter hemma och pluggar. Men jag måste ju för att klara av skolan.

Så idag har varit en riktigt jobbig dag. Jag känner mig helt slut och inte ens en dusch lyckades pigga upp mig. Dessutom ligger jag ganska långt efter min planering så det kommer att bli en kämpig fredag med både nytt och det jag har att ta igen. Nu ska jag bara göra ingenting, stänga ner och stupa i säng.

2 kommentarer:

Västgötskan sa...

Hoppas du piggnar till snart. Jobbigt när det går "i ett".

Äldsta sonen hade också magont till och från när han precis hade börjat nollan. Tror de spänner sig och är lite nervösa. Inte konstigt att det gör lite ont då. Stackars liten.

Nettan sa...

Tack :-). Blev ganska tydligt i morse när hon nämde magen först när vi var framme vid dagis och tyckte att jag kunde vara hemma. Hade gått hyfsat på dagis sedan så det är alltid en liten tröst. / Nettan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails