2011/03/01

Att vara med i föräldraföreningen är inte betungande

Jag har så svårt att förstå varför man som förälder väljer att inte vara med i föräldraföreningen som finns på skolan.
Det finns naturligtvis vissa som inte har möjlighet på grund av att dom är ensamstående eller något liknande. Men majoriteten av föräldrarna lever nog i tvåsamhet och just dessa har jag svårt att förstå varför man inte engagerar sig.
Dels för att få mer insyn i skolvärlden men även för att kunna påverka med egna åsikter och dylikt.

Detta är inget betungande alls. Vi träffas en kväll var 3-4 vecka i cirka 2 timmar. Denna tid har man faktiskt möjlighet att planera in och undvara hemifrån. Tid som man ändå lägger på barnen eftersom det är för deras skull man är på mötet.

För tillfället håller mellanstadieskolan på att byggas om. Och vi kämpar hårt för att det ska bli en säker miljö för barnen. Runt bygget är det ok men på parkeringen är det hemskt. Där står skåpbilar parkerade lite överallt. Dessa skåpbilar skymmer sikten för både föräldrar och barn på parkeringen och vi bävar verkligen för att det ska hända något. Detta har varit uppe på flera möten och det har förts vidare till “byggchefen” och förändring har skett några dagar innan allt har varit tillbaka igen. Men vi fortsätter att kämpa och för tillfället känns det lite som om det görs för att retas lite. Men det är barnen liv och säkerhet vi leker med och detta är inte ok. Vi har försökt att få dom att parkera längre ner på parkeringen där sikten inte skyms men detta är likadant som med det andra. Liten förbättring och sedan tillbaka på ruta noll.
Allt detta låter som mycket jobb men det är det inte. Det är vi i föreningen som lagt in detta som ett problem och sedan är det rektorn som gör resten av jobbet. Det är hon som har kontakten med jobbarna och cheferna och det är hon som står på. Hon stämmer av med oss och fortsätter sedan jobbet med arbetarna.

Så att vara med i föräldraföreningen är inte betungande.

Från skolan har det samlats en massa kvarglömda kläder som föräldrar har fått gå igenom. När allt var genomgånget skulle resterande slängas. Vi var många som reagerade på detta eftersom vi tyckte att dom kunde skänkas. Men då skulle det gås igenom och tvättas först. Och detta är vad vi gör nu. Ordnar så att kläderna blir tvättade och sedan ska dom skänkas till kvinnojouren. Kvinnojouren hade blivit mycket glada när dom fick frågan om dom ville ha kläderna.

Så att vara med i föräldraföreningen är inte betungande.

Vi har ordnat biokvällar för att samla in pengar till barnens skolresa. Detta har varit mycket populärt eftersom det är reducerade priser på relativt nya filmer. Dessa pengar kommer barnen ha glädje av när dom kan åka på en rolig resa tillsammans sedan. Där alla har möjlighet att åka med på samma villkor.

Så att vara med i föräldraföreningen är inte betungande.

Vi är cirka 10 föräldrar som är med i olika utsträckning. Vi brukar vara 4-5 stycken per möte. Och detta är från 1 förskoleklass, 2 ettor och 1 tvåa. Det är inte många.
Förfrågan har gått ut till föräldrarna i 3-6 eftersom dom inte har någon förening så skulle vi försöka ha en gemensam.
1 ny förälder visade intresse för detta.
Så varför tar man inte tillfället att få denna möjligheten att se in och försöka påverka för sina barn.
Jag förstår det faktiskt inte.

Att vara med i föräldraföreningen är inte betungande.

2 kommentarer:

katarina sa...

hmm.. vem försöker du övertyga dig själv eller oss? ;)

Nettan sa...

Hehe, alla som tror att det är jobbigt. Jag vet att det inte är så :-).

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails