2011/03/19

Bobblat och supermåne

Molly har äntligen fått bobbla som hon säger.
Och hon gillade det skarpt.

014

Hon hade en rätt skön stil när hon fick iväg klotet.
Hon gick fram och sedan ställde hon sig lite på sidan och svingade iväg klotet. Kan väl säga att det är tur att det kommer upp små bommar när det var tjejernas tur för det var rena vallnings-jackpot.

020 
Lilly hade det inte lika lätt.
Hon tog klotet mot magen och gick sedan fram för att i princip kasta iväg klotet. Många av gångerna var vi dessutom säkra på att det inte skulle komma fram så sakta rullade det. Men efter lite möda stötte det emot en kägla som knappt ramlade. Sista slaget hon hade var det så dålig fart på så klotet stannade mitt på banan. Så det var bara att säga till personal som kunde gå ut och sparka till det så det började rulla.

035072

Och jag måste säga att bowlingskor i storlek 27 är bland det sötaste jag sett. Det var så sött att se Lilly i dessa små miniatyrer av vanliga bowlingskor.

060

När vi varit där en stund släckte dom ner och tände sådant där otäckt blått ljus. Även om det var otäckt var det faktiskt ganska häftigt.
En timme är alldeles lagom. Lilly började bli lite otålig efter 45 minuter och tyckte att vi kunde åka hem då.
Men när vi sedan körde inom affären för så att dom kunde köpa en varsen film för sina egna pengar var hon åter nöjd.
Att se dom handla för egna pengar är riktigt härligt. Hur glada dom blir över att få göra av med pengar. Kanske lite mammagener?

Vi har haft en superrolig dag. Tjejerna är nöjda och vi är nöjda att dom är nöjda.

Så har vi även så kallad supermåne ikväll också.
Detta innebär att månen ligger ovanligt nära jorden. Detta ska påverka jorden negativt på grund av ökad dragningskraft vilket skulle kunna orsaka extrema tidvatten, stormar och jordbävningar. Men som vanligt är forskarkåren lite oeniga om detta. Men det är faktiskt ganska logiskt i mina lekmans öron att det skulle kunna påverka. Det är ju ändå månen som påverkar tidvattnet i vanliga fall och ligger månen lite närmare borde det kunna bli störningar i det vanliga tidvattnet. Fast om man vänder på det så borde det då också vara störningar när månen ligger ovanligt långt ifrån jorden också. Ja, ja vad vet jag egentligen. Jag som ännu inte har någon högskoleutbildning (även om hösten närmare sig).
Vännen var inne och hämtade kameran för att försöka ta en bild på månen. Jag ändrade inställningen till honom på kameran och sa till att han skulle tänka på att slutartiden var lång så det var viktigt att hålla kameran riktigt stilla. Detta är nästan omöjligt utan stativ men det brukar gå hyffsat bra ändå.

134
Och första bilden bekräftade mina förmaningar.
Lång slutartid med en rörlig kamera. Det blir lite svårt att se supermånen.

138  
Men där var den till slut, nästan helt rund.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails