2011/03/13

Vi är ganska små i en stor värld

När naturens lagar gäller har vi människor inte mycket att sätta emot.
Vi är ganska små i en stor värld. Fast vi många gånger tror att det är vi som kan styra och ställa med saker så blir vi snabbt välkomnade till verkligheten.

Naturkatastrofen i Japan är en fruktansvärd händelse.
Jordbävning med tsunami som följd.
En tsunami som sköljt bort princip allt som kommit i dess väg. Bilder som kablats ut där man ser tsunamin rulla in och drar med sig bilar, båtar och hela hus som om det är leksaker. Hur båtar krossas under broar och bilar sakta staplas på varandra. Allt med hjälp av en enorm kraft från vattnet.
När man ser dessa bilder förstår man också att som en liten människa har man i princip ingen chans alls om man skulle hamna i detta monster.
Jag har ändå svårt att förstå vilken enorm kraft en tsunami verkligen har även om jag ser bilderna. Och jag hoppas att jag aldrig behöver uppleva det heller.

Delar av Japan ligger nu i ruiner.
Städer som klarat sig från jordbävningen har istället helt utplånats av tsunamin.
Ovanpå dessa tragedier hotar 3 kärnkraftverks kylsystem att haverera vilket kan resultera i härdsmälta. Radioaktiv strålning har läckt ut på vissa ställen redan men förödelsen kan bli enorm om det blir härdsmälta.
Ytterligare ovanpå detta håller en vulkan på att vakna till liv. Troligtvis efter jordbävningen som mätte 9,0.

Det är fruktansvärt när sådan katastrofer händer.
Det har tagit mig någon dag att verkligen ta in omfattningen av det hela. Även om jag fortfarande har svårt att förstå dom verkliga proportionerna.

Före och efter bilder kan du se HÄR

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails