2011/03/31

Lillys Amanda

Lilly har en kompis på dagis som hon blivit mycket tight med.
Så fort hon ska till dagis är det alltid:

-Mamma jag hoppas VERKLIGEN  att Amanda är där idag.

När vi sedan kommer innanför dörren är det Amandas plats som inspekteras och ses över så hennes ytterkläder hänger där.
När någon av dom ska gå hem är det viktigt med både puss och kram och en ordentlig vinkning.
Det ser dessutom väldigt sött ut när dom kramas för Lilly är nästan ett huvud längre än Amanda även om Amanda är någon månad äldre.

Idag när jag kom och hämtade henne satt hon och Amanda vid bordet. Lilly satt och tittade när Amanda fikade eftersom hon precis kommit. Alla andra barnen lekte rundor men där satt dom två små donnorna och så väldigt förnäma ut.

När jag gick in träffade jag Amandas mamma som tyckte att jag kunde inte hämta Lilly nu, Amanda hade precis kommit. Och som med Lilly är det väldigt mycket prat om vederbörande när dom är hemma.
Lilly har döpt dockor till Amanda och hon leker även ibland med sin låtsaskompis Amanda också. Amanda är med under vissa måltider och vid nattning ska man bädda ner Amanda också ibland.
Allt är Amanda.

Och idag när jag träffade Amandas mamma sa hon att Amanda planerade övernattning med Lilly också. Hon hade frågat Lilly om hon ville sova över hos henne och det ville ju Lilly. Vi kom väl fram till att det fick nog räcka med att dom lekte än så länge. Dom känns lite små för övernattningar, dom är ju bara 3,5 år.

Jag tycker det är roligt att hon blivit så tight med någon. Molly har alltid haft det självklart med Julia så för hennes del har hon inte tytt sig så mycket till någon annan heller.
Jag hoppas verkligen att dessa två små donnor får fortsätta tillsammans så det inte blir delningar på dom.
Men en sådan delning tror jag inte blir aktuell eftersom jag inte tror här är mer än till en klass av –07:orna.

Jag har en känsla över att dom kommer bli två sådana tjejer som kommer hänga ihop hela skoltiden och även långt in i vuxenlivet. Så underbart det måste vara att få ha en sådan vän som känner en så väl.

041

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails