2011/03/03

Försäkringskassan drar in och kungen vill ha mer.

Som det är idag hinner inte försäkringskassan med vad dom ska göra. Och detta drabbar hela tiden tredje part, alltså den som väntar på pengar av någon anledning. Vad kommer då hända när 100 kontor runt om i vårt land sak läggas ner?
Folk som redan nu kämpar för sin existens kommer att få det ännu värre. Försäkringskassans personal som redan idag ger avslag på olika saker utan att ens ha träffat vederbörande kommer troligtvis att göra ännu fler eftersom inte tiden finns.
Men det känns som om det är hit regeringen vill. Att sjuka och arbetslösa ska klassas som mindre värda och skuffas under mattan där dom inte syns. Och syns dom inte blir all statistik bra också. Strunta i vilka som stryker med på vägen bara siffrorna är bra. Det är helt jävla sjukt att folk väljer detta. Att folk har blivit så inhöldade i sitt eget lilla skal så man slipper se hur alla andra runtomkring har det.
Att detta dessutom drabbar våra barn är ännu värre. Barnfattigdomen har ökat markant. Och nu ska dessa barn till föräldrar som blivit sjuka eller skadade drabbas ännu mer när det kommer att ta ännu längre tid för föräldrar att få sina pengar.
Ekonomer rekommenderar att man ska ha pengar för en månads räkningar undanlagda för krissituationer med familjer med en redan kärv ekonomi har inte utrymme för detta.
Nej regeringen har låg och medelinkomsttagare som lite slit och släng.
Man måste fan ha lite medmänsklighet också. Och inte bara för dom som har en massa pengar som kan sitta på sina rövar och gnugga händerna över hur bra dom har det.
Empati ska jag berätta om en annan dag för dessa.

Och mitt upp i allt detta, där människor kämpar för att få vardagen att gå ihop. För att få mat för dagen och kläder till barnen kommer kungen och vill ha mer pengar för dom som dom har räcker inte.
Att ha mage att begära miljoner för att dom miljoner dom redan får inte räcker. För att kunna åka rundor i världen och visa upp sig för pengar som vi ska ge är helt sjukt. Det finns absolut inget mer motsägelsefullt är detta.
Att få leva i denna lyx som dom gör och ändå inte vara nöjda får mig faktiskt att må illa. Jag vet att det alltid kommer att finnas dom som har det sämre än andra men man kan försökas att hjälpas åt. Och detta fenomenet finns inte i Sverige idag. För här ruffar dom rika åt sig och struntar blankt i hur hårt det trampas på dom som finns där nere på golven. Om dom ens har kommit till golven.

Så försäkringskassan drar in och kungen vill ha mer. Logiskt? Inte ett dugg.
Och åter igen blir jag fruktansvärt upprörd över dessa orättvisor. Orättvisor som hela tiden drabbar dom som inget har.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails