2009/11/30

Varför satsas det aldrig på oss?

Att kommunerna ska spara är väl ingen hemlighet för någon.
Läste en artikel häromdagen att bakterier frodas som bäst i 42 grader. Och för att dom ska dö behöver man tvätta i 60 grader.
På min arbetsplats i hemtjänsten går vi i privata kläder. Kläder som vi får ta hem och tvätta.
Kläder vi har haft på oss vi blöjbyten, städning och andra arbetsuppgifter där bakterier frodas.
Och jag kommer hem och slänger mina kläder jag har haft på mig på jobbet i den vanliga tvätthögen och slänger in dom med min vanliga tvätt.
Det är fan äckligt.
Men det är inte försvarbart att slänga in två tunikor och ett par byxor och tvätta separat. Och jag tänker inte köpa fler tunikor bara för att ha och byta med.
Kan tycka att det är så jäkla tråkigt att det aldrig satsas något på hemtjänsten.
Våra gamla ska vara hemma längre. Mer resurser? NEJ.
På en landsbyggdsort behöver vi köra med egen bil. Får körersättning men skulle det hända något på slingriga skogsvägar får vi själva stå för försäkringen.
Jag tror aldrig det ens varit på tal om att vi skulle få arbetskläder. Husen får men vi får inte fasten vi utsätts för samma sorts jobb förutom att vi gör jobbet i hemmet. Nej då vi får slita på våra egna kläder och skor. Och skor ska vi inte prata om. Jag har snart förstört mina promenadskor som jag köpte i somras. Man behöver skor som är sköna eftersom man kanske har dom på sig 6-8 timmar. Man hoppar in och ur bilar på RIKTIGT leriga gårdar. Trampar ner och man har lera upp på halva skon. Mina privata fina promenadskor. Och i år behöver jag köpa nya vinterskor också. Och genast måste man tänka på att dom är praktiska även i jobbet. För jag har fan inte möjlighet att köpa flera. Ni vet jag jobbar ju i kommunen;-).
Jag tycker det är så jäkla tråkigt att dom inte kan satsa även på oss.

Artikeln om tvätten kan läsas här.

1 kommentar:

Mother, Married & Twenty sa...

Det känns som att det satsas väldigt lite i de flesta branscher överlag. Själv vet jag inte ens om jag har något jobb efter nyår:(

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails