2009/11/09

Hedningar i kyrkan

Var på Elliotts dop igår. Det är alltid fint med barndop men att sitta i kyrkan är så tråkigt och framförallt känns det så fel. Är inte troende eller religiös, finns nog ingen i vår närhet som skulle tvivla på dom orden;-). Jag kan inte sitta och be fader vår bara för att det ska vara så, för att alla andra gör det. Så jag har slutat med det. Det blir bara rent hyckleri av det hela då. Och jag har väl bidragit till detta hyckleri med tanke på att våra barn också är döpta. Vi funderade på när Molly kom att inte ha vanligt dop utan bara namngivning men av någon anledning blev det ändå dop. Och då gick det automatiskt att Lilly med skull döpas. Men Lillys dop kändes bättre eftersom det fick vi ju ha här hemma och inte i kyrkan.
Men jag sitter med iaf även om jag inte är aktiv.
Var lite rädda där ett tag att när vi skulle gå in att vi skulle börja brinna. Alla hedningar verkar ju göra det när dom går in på helig mark.Men vi klarade oss som tur var;-).
Lilly ser lite fundersam ut över all skrålig och framförallt alla falska toner från orgeln.
Barnen var jätteduktiga. Vi hade tagit med oss lite böcker och pennor så dom hade lite att syssla med. Blir ganska långtråkigt för dom annars och då är det bättre att göra såhär så dom inte stör alla andra som gått dit av rätt anledning.
Stolt storasyster Engla med faster Lotta.
Är det verkligen inte slut snart;-).
Vår kamera är verkligen inte bra att zooma med. Vad jag skulle vilja ha en stor sak som man kan zooma och göra annat roligt med. Men inga lottomiljoner denna veckan heller så jag får dras med denna ett tag till. Den är ju bra annars men jag vill ha fler möjligheter med den.

Efter bjöd Helén på en massa goda matpajer, fyllda bröd och såser. Det var grymt gott.

2 kommentarer:

Barnens Hjältar sa...

Kul med dop ;-)
Tack för komplimangen..javisst är Filippa och Sofia fina masknamn
Ha en fin kväll!

Camilla sa...

Håller med om det hur man känner sig i kyrkan. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails