2009/11/19

Stackars våra gamla

Ja, då blir det väl som man har befarat då.
Med tanke på att dom vill få småorterna att växa så är kanske inte detta det smartaste beslutet som kommer. Vattenläckan som kom i somras var säkert ett starskott på allt eftersom det nu finns anledning att göra på detta viset. Förstår bara inte varför dom lagt ner miljoner eller vad det är på en renovering med tanke på att detta säker var planerat från början.
Dom pratar om att det är självklart att dom boende på hemmet ska ha tillgång till läkarrond. Och att detta sker när ssk ringer om det. Ja det måste vara skönt att bo på hemmet då.
Men alla våra stackars gamla som knappt klarar sig själva. Vad händer med dom om dom blir sjuka. Ingen tillgång till ssk eftersom dom inte är inskrivna i hemsjukvården, ingen tillgång till läkare. Dom orkar kanske inte sitta och vänta in taxi för att sedan åka skåne runt innan dom kommer fram. Sedan samma procedur hem vilket resulterar i en resa på flera timmar längre än om man hade haft tillgång till läkare här i hålan. Och sen samtidigt ha en hemtjänst som ska spara.
För ni ska bara veta hur många gamla som sitter ute i sina stugor. Många vill inget hellre än att flytta in på hemmet men sedär finns inga platser. Eller så får dom avslag för att dom inte har tillräckligt med hjälp från hemtjästen.
Nej det är fan inte lätt att vara gammal idag. Och våra gamla ska inte behandlas på detta viset. Det är alltid dom som blir drabbade hårdast eftersom det oftast är dom som är svagast.
Jag blir så ledsen över sådant.

2 kommentarer:

Katrin sa...

Ja det är verkligen tråkigt hur de passar på att göra neddragningar efter en olycka. Hoppas att mötet med politikerna får saker och ting att omvärderas men det känns tråkigt just nu. Att vårdcentralen minskar i bemanning påverkar ju först och främst de äldre, men även närheten till vård för barnfamiljer. Det går att bedriva så mycket mer förebyggande arbete när det finns personal i byn. Det kommer säkert att bli svårare nu. Vi får kämpa på och skriva inlägg till tidningen ( kan du inte skicka in din text?? Den är jättebra!) Och ryta ifrån på alla sätt vi kan! Katrin

Nettan sa...

Hej Katrin
Visst påverkar det även alla andra också i byn och då framförallt barnfamiljer. Men jag kände bara när jag läste artiklen av att våra gamla fick hjälp när dom bodde på hemmet eftersom dom har ssk på huset. Men det är bara en liten del av dom gamla som finns här. Och jobbar man som jag i hemtjänst så ser man en hel del.
Man skulle väl kanske skriva till tidningen men jag känner mig alltid så feg över sådana saker. Roligt att du tyckte om mitt inlägg iaf och jag få fundera på detta med att göra en insändare av inlägget. Men visst skulle man kämpa för att få behålla vc som den var tidigare iaf.

Kram

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails