2009/11/04

Jag vill plugga

Nu har jag varit ute och kollat utbildningar, igen.
Vet inte för vilken gång i ordningen. Jag vill verkligen läsa. Att det ska vara så jäkla svårt att bli färdig till det. Men sen beror det iof mycket på om Rickard får fast jobb eller inte efter vårterminen. Får han det finns det kanske hopp för att jag ska få bli något jag också.
Och jag vill läsa till socionom.
Jag har funderat mycket senare tiden på vad jag vill göra och detta vill jag. Jag vill hjälpa andra helt enkelt. Kanske lite likt vad jag gör idag men ändå så olikt. Jag är väl helt enkelt en sådan person som verkligen vill hjälpa och lösa andras problem.
Jag vet att jag är en bra lyssnare. Det har jag alltid varit tror jag. Har alltid haft många vänner som kommit med problem och jag har alltid lyssnat. Sen kan jag känna mig lite frustrerad över att jag inte lyckas hjälpa, att jag inte kan komma med några konkreta förslag på hur man kan gå till väga.

Men sen när jag var ute och kollade så såg jag att man var tvungen att ha Ma B. Kändes inte sådär värst bra om jag ska vara ärlig. Tydligen har det kommit en massa nya regler på något som heter områdesbehörighet. Var ute och läste lite och jag kan väl säga att jag blev inte så värst mycket klokare av det. Innebär det då att jag är för korkad att läsa på högskolan om jag inte ens fattar detta med behörigheter. Hoppas ju inte det. Får kanske ringa någon som vet lite mer om det så man vet hur man ska läsa in denna Ma B. Det hade egentligen kunnat vara vilket ämne som helst utom matte faktiskt. Jag suger på det. Kan fundera på varför man behöver B-kurs för att läsa till socionom där man inte har något med medicin att göra tex. Vad ska man med en B-kurs till för att hjälpa andra. Nåja vad vet jag som aldrig läst på högskola innan hur dom tänker som sätter kraven.
Men jag vill verkligen läsa.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Hej! Jag tycker precis som du när det gäller socionom. Har läst in grundkompetens på vux och sökt socionom till jul för då behöver man inte matte b. Men efter jul så ändras ju behörigheten. Jag kan förstå att man måste ha lite mattekunskap om man tex sitter på kontoret och räknar ut socialbidrag men då räcker det ju med plus och minus.
Våga följa dina drömmar,sök skola,du kommer aldrig att ångra dig!

Nettan sa...

Tack Nils för din peppning.
Ja man måste väl våga till slut. Har länge velat plugga men det har inte gått rent praktiskt. Men hoppas att det finns en ljusning nu till nästa år.
Då smäller det för jag vill verkligen:-).

Vendeltid sa...

Jag läste klart till socionom för 3 år sedan (började 2002) och då behövde man inte matte b, som tur var för jag hoppade av det på gymnasiet. Har tyvärr inte hunnit arbeta som socionom eftersom barnen kom emellan, men jag längtar tills det blir dags att komma ut i arbetslivet. Själva utbildningen var väldigt intressant och givande, så jag hoppas verkligen att du kommer in! Lycka till!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails