2008/12/29

Bvc

Varit på bvc med Lilly idag. Hon vägde lite mycket. Det var det jag var rädd för också. Vill inte att hon ska bli överviktig. Bvc-tanten sa att vi skulle tänka på dom små sakerna. Men vilka är det då?
Inget sött- Får hon bara på lördagar. Händer någon fika ibland också men det är ytterst sällan.
Maten- Mer grönsaker, mjölk enbart vid vissa mål. Och mer grönsaker kan vi nog ordna. Får erkänna att jag kan vara lite slarvig att ha det. Mjölk får hon redan som dt är bara vid vissa mål mest pga att hon lätt blir rosslig.
Röra sig mer- Att hon skulle gå mer ute. Men hon är ju igång hela dagen utom när hon vilar.
Då är det upp till oss att försöka tänka ut hur:-o. Kan ju börja med att skriva matsedel. Skulle vi ändå börja med så det är inget större problem. Insett att man äter mycket bättre när man har en fast matsedel att gå efter. Vi får nog sätta oss ner och diskutera vad mer vi kan göra. Men jag kan inte se att vi gjort annorlunda med henne än mot Molly. Det ända annorlunda är att hon äter lördagsgodis redan nu annars gör vi likadant vad jag kan se.
Dagens mått 15 månader:
Vikt: 12 070
Längd: 79,5
Måtten vid 12 månader:
Vikt: 10 505
Längd: 75,5

3 kommentarer:

Camilla sa...

Åh vad jag blir ledsen när de börjar "gnälla" om vikten redan när de är så små. Visst är det bra att man har lite koll men har man det så ger det bara massa dåligt samvete, som om man inte redan har det när man är mamma. Direkt när barnet är fött så börjas det. Man ska göra si eller så.
Jag kollade vikten på mina barn o den största o minsta vägde lika mycket ugnefär, lite längre kanske men vikten var samma. Ingen har sagt nåt.
Det är lite på modet just nu att man absout inte ska ha några barn som ska vara överviktiga.
Det är bra, men är man under två ska man väl ha lite hull?! Min stora kille var jättetjock som liten, nu är han smalast i klassen.
Massa kramar till dig och hoppas du inte får fömycket "mamma dåligt samvete" för det ska du inte ha...

Anonym sa...

men hon är väl inte så gammal å när hon väl börjar röra sig mer så tror jag ine det är nån fara,
ibland är de lite väl gnälliga tycker jag,
ha en bra kväll

Nettan sa...

Tack snälla ni för de lugnande orden:-). Försöker att inte lägga så mycket vikt på det men det finns ändå där lite lätt gnagande.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails