2012/05/12

Shoppingspree?

-Jag funderar på att skicka upp dig till Ikea sa kära maken vid frukostbordet.
Först tittade jag mig lite förvirrat omkring eftersom denna affär brukar undvikas. I alla fall att skicka en ensam fruga.
-Mig frågade jag när jag insåg att han faktiskt tittade rakt på mig och jag inte hade hittat några vålnader runt mig.
-Ja sa han. Tänkte du kunde köpa ett nytt skrivbord till Molly.

Det bubblade lite i mig och jag dolde min entusiasm med en neutral min. Ikea, själv utan make och barn. Shoppingspree, joho. Precis när jag tänkte tanken föddes min misstänksamhet mot kära maken. För hur kan det komma sig att han tänkte skicka mig till Ikea själv. Denna underbara affär som har allt som man kan tänkas att köpa. Så kom jag på det. Pengar, denna underbara vara att ha med sig på en shoppingspree var tyvärr en bristvara här. Detta innebär att alla dom där bra att ha köpen inte kommer att ske. Mitt mod sjönk lite. Så lite nervös kommer jag säkert vara när alla bra att ha saker kommer att stilla ropa och pocka på min uppmärksamhet.

Men jag måste ge kära maken ett poäng för sin slughet i detta fall. En kärleksfull make som låter frugan åka själv till Ikea. Det där låter underbart om det inte hade varit för den där lilla saken som gör att han vågar. Det finns inget att handla för. Han är smart min man, mycket smart.

2 kommentarer:

Ricksen sa...

Ja man måste välja tidpunkten med omsorg. Då behöver det inte bli för dyrt.:-))

Nettan sa...

Jag visste det. Mina misstankar bekräftas :-) / Frugan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails