2012/05/14

Att njuta så som hon gjort…

Längs den slingriga lilla stigen kom hon gåendes. Sanden smekte hennes bara fötter och hon njöt av värmen den spred. När hon kom över kanten på dynen möttes hon av det oändliga havet, djupt blått med en stilla krusning på ytan. En krusning som fick henne att tänka på skälvningarna i hennes kropp efter den underbara natten hon haft. Att njuta så som hon gjort i sex timmar gjorde henne alldeles matt och ett leende spred sig på hennes läppar. Hon kände sig utvilad för det var precis vad hon hade behövt. Dessa timmars mörker, helt frånvarnade fångad i drömmarnas land. Som småbarnsförälder var detta en bristvara som hennes kropp skrek efter.

Hon la ut filten på fina sanden och drog av sig tröjan. Hon tog flaskan med solkräm och tryckte ut en stor klick i handen. Solen började redan bränna henne på näsan för likt Pippi Långstrump bar den små söta fräknar och hennes ljusa hud behövde snabbt skydd. Hon smorde in sig och blev sedan sittandes, blickandes ut över havet. Hon drog in doften, doften av salt blandat med tång. En mås skriade en bit bort men annars var det väldigt lugnt.

Stunden hon hade i solen gjorde henne törstig. Man skulle kunna missta den genomskinliga vätskan för sockerdrickan men hon var inte förtjust i sådant som Pippi annars gillade. Hon svalde några klunkar av det svala vattnet och svalkan spred sig i hennes varma kropp. Magen började kurra och hon plockade upp sin macka med gårdagens köttfärslimpa som pålägg. Den inlagda gurkan hon lagt på hade glidit av och låg klar i lådan men hon la tillbaka dom på mackan. Hon tog ett bett och gurkan krasade i munnen på henne. Just i denna stund ville hon vara, njuta av en stunds ensamhet och andas havets sälta och känna sig helt utvilad. Att samla energi för att klara av vardagen som hon ändå längtade tillbaka till.

Lugn, bara lugn jag har inte tappat förmågan att skriva för detta var helt enkelt en bloggutmaning.

Recept på en bloggutmaning   

“Uppdrag: att skriva ett blogginlägg som kan handla om precis vad som helst. Men som ska innehålla följande ingredienser:
*hav
*sex
*köttfärslimpa
*Pippi Långstrump
Samt icke skrivas ur din egen synvinkel utan från en annan persons perspektiv. Personen kan vara verklig eller fiktiv.”

Så löd utmaningen och jag utmanar givetvis vidare till den som vill anta utmaningen.

2 kommentarer:

Tant Skarp sa...

Shit! Bra jobbat!

Nettan sa...

Tackar :-). den där Pippi ställde till det i början men när jag började så kom hon med naturligt iaf / Nettan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails