2012/05/03

En skitig unge är en glad unge

Helt ärligt förstår jag inte hur folk klarar av att arbeta till klockan 5 varje dag. Det finns ju ingen tid över till något annat än att hem och göra middag och lite Bolibompa-mys med tjejerna innan det är dags för dom att lägga sig. Det är kanske en vanesak men jag har svårt att se den.

Jag hämtade faktiskt tjejerna från dagis och fritids idag eftersom kära maken hade något möte. Möttes av följande när jag hämtade Lilly.

2012-05-03 17.07.59

En glad, svettig och totalt nerjordad tjej. Jag vet faktiskt inte varför och jag tycker det är väldigt synd men många gånger så ursäktar fröknarna sig när barnen är smutsiga. Jag svarar samma sak varje gång:

“En skitig ungen är en glad unge”

I alla fall något liknande men jag tycker faktiskt att det ska synas att dom har lekt och att dom har lekt ute. Jag struntar fullständigt om hon är skitig av smuts och damm i hela ansiktet. Det tillhör liksom litegrann. Men jag vet inte om andra föräldrar har klagat på smutsiga barn eftersom dom ursäktar sig. Nej, hon har bra fröknar och dom ska inte behöva ursäkta sig över sådana struntsaker. Jag är rak med vad jag tycker mot dom och säger när jag tycker något är fel och det är väl så det ska vara. Men låt ungarna lorta ner sig. Det mår dom bara bra av.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails