2012/05/16

Ord 3, Ost

Ost. Smaka på ordet lite och låt det smälta i munnen. För det är precis vad ost ska göra. Finns det något godare än en smakrik ost på en mjuk macka och en klick citronmarmelad. Nja, det är inte mycket som slår det faktiskt.

Kära maken är inte så förtjust i när jag kommer hem med en ostbit som luktar. Jag får väl ge honom det att den kan lukta lite men inte så mycket att man nästan måste ulka. Det är ren njutning att få sätta tänderna i en bit av en Svart Danbo. Här är det danskt som gäller. Lite grann i alla fall för ska jag få saliven att börja rinna lite mer när jag ändå håller på så ska man inte försaka en krämig Brieost, en rejäl skiva på ett digestivekex. Sedan ska vi inte prata om en bit Pecorino heller. Jag tror fasen jag dreglar nu.

Jag träffade en dam en gång som lärde mig att slå in osten i folie, utanpå plast, för att inte behöva ha lukten i kylen. Detta har jag nu patent på för det fungerar alldeles utmärkt. Kan väl tillägga att hon var danska så hon borde veta vad hon pratade om.

Jag kan väl säga att jag överfört min fanatism med ost på tjejerna. Joho, heja mig. Jag kan väl säga att här går otroligt mycket ost i denna lilla familj när dom nettuanska flickorna sätter fart. Det går nästan 4 kg i månaden av denna godsak här och jämför man det med genomsnittet på 17 kg per år och svensk så skulle jag tippa på att vi ligger en bra bit över detta. För dessa 4 kg är ju bara den lite mer barnvänliga sorten för emellanåt kommer det då in någon mer smakrik. Helt enkelt en vuxenost. Ojsan, hur hamnade du i min vagn liksom. Ost är helt enkelt kärlek.

brie

2 kommentarer:

Ricksen sa...

Det är inte så mycket lukten som gör att jag suckar. Det är snarare för att jag vet att inom en snar framtid så kommer jag att slänga en stor bit gammal ost inslagen i folie.:-)

Maggan sa...

Ooh vilket bra inlägg! Precis så känner jag också för ost. Svart danbo muuuums!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails