2012/02/14

Utmaning: Ord 7, Ajax fönsterputs

Det var ju det där om att raljera om allting, oavsett vad det var. Av någon anledning så har mitt sista ord bara glidit ur mitt minne och jag fick frågan av den som givit mig det om denne missat ordet.
-Nej du har inte missat det utan det är jag fick jag skamset erkänna.
Jag kunde inte riktigt förstå hur ett ord bara försvunnit sådär. För inte var kan det väl vara så att jag försökt undvika det, helt i mitt undermedvetna förstås. Men som den bra skribenten man är (harkel, harkel) ska jag ju kunna raljera över precis allting. Om det så är om Ajax fönsterputs.

Används sådant verkligen nuförtiden skulle jag vilja veta. Jag har fått för mig att folk är mer miljövänliga än så. Att lägga en massa pengar på dessa dyra häxblandningar är faktiskt inte det jag vill göra i alla fall. Jag tycker om det gamla hederliga med några droppar diskmedel och en kork ättika. Det blir klara och fina fönster det, och inte speciellt dyrt blir det heller. För det är ju inte så att en flaska räcker speciellt långt heller. Ska det sprayas insida, utsida och mellan så gäller det att man köper på sig när man är i Ullared om man ska ha råd till en fönsterputs.

Det är väl egentligen så med alla dessa rengöringsmedlen som är färdigutspädda på flaska. En massa onödiga miljöförstörande ämnen som vi lätt kan undvika genom att använda mer naturliga produkter i vårt dagliga städande. För inte behöver vi använda rengöringsspray till bord och bänkar om man har en ren trasa. Inte behöver vi använda rengöringsmedel till våra golv när det finns naturlig såpa. Dock är jag skyldig till det sista av ren tankspriddhet. Ska genast skriva upp såpa på min handlelapp.

Sedan har vi problemet med badrumsrengöringssprayerna. För i detta hemmet räcker det med att det finns en ny flaska som det står badrumsrengöring på så kommer den att stå högt på önskelistan hos kära maken. Han har någon sorts konstig dragning till att ha en uppsjö med diverse badrumsrengöringar som han vårdar ömt. Detta skulle man kanske kunna försöka göra en avvänjning på men jag låter det bero. Jag menar, han har badrumsrengöringsmedlena och jag har disktrasor. För vem kan klara sig utan en hylla med oöppnade disktrasor. Inte jag i alla fall. Kan känna paniken när en trasa börjar lukta och här inte finns nya. Fy vilket trauma det hade varit. Och när vi ändå är inte på erkännande så får jag väl säga att just trasor är nog det enda som jag verkligen inte försöker spara in på utan dom går i soporna med en gång. Inte speciellt miljövänligt men det är kanske det jag försöker kompensera med att inte använda Ajax fönsterputs och andra färdigutspädda sprayer på flaska.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Tack! Det var kul att höra din åsikt om Ajax fönsterspray! Att det sen hade glidit ur huvudet är ju faktiskt ganska gulligt, med tanke på att du i mina ögon är fru organisation! Härligt att veta att det är fler än jag som är lite dementa... Sluta aldrig skriva, älskar din blogg!! Kramar Big mama!

Nettan sa...

Fru organistation? Oj, vad jag har att leva upp till ;-). Älskar dock att du älskar min blogg. Alltid roligt när jag kan glädja någon med mina små funderingar. / Nettan

Tant Skarp sa...

Haha. Jag tvättar disktrasor minst två ggr i veckan...

Nettan sa...

Det är precis det jag hade behövt lära mig istället för att bara köpa nya hela tiden. Det går ju en hel del om man säger så. / Nettan

katarina sa...

vi körde dom i diskmaskin när jag jobbade i kök. kanske lättare?

madelein - mamma till sex sa...

Haha, vilken rolig utmaning. Man kan raljera om det mesta uppenbarligen :-)

Nettan sa...

Madelein: Det är bara att gå på utmaningen, helt ok enligt Tant Skarp som startade den :-). Det var riktigt roligt eftersom man inte hade en aning om vilka ord som skulle komma. Jag kommer säker köra den igen i framtiden. / Nettan

Anonym sa...

Ja Nettan det hoppas jag att du gör, för jag har redan nya ord på gång som jag tänker ge dej!!

Ang, disktrasor så kör jag både disktrasa o diskborsten i diskmaskinen ett par gånger i veckan, det blir en väldig skillnad!!Ja just det brukar slänga ner den där äckliga slaskskrapan eller vad det nu heter också... det blir som ny varje gång!

Nettan sa...

Håll dom på ett säkert ställe så dom kommer fram när det är dags sedan :-).

Jag har fått lite tips på diskmaskinen och disktrasor och känner lite sådär inför detta. Jag tycker disktrasor är riktigt snuskigt även om dom är nya och att lägga dom tillsammans med tallrikar och glas som jag ska äta på sedan behövs nog lite mer bearbetning för att jag ska känna mig bekväm med. Bara för att spä på alla konstigheter jag har för mig redan kanske ;-). / Nettan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails