2012/02/01

Jag röstar för lite flum

En anstalt för små, missanpassade jordbor sa den grönhåriga ypsagonen.

Jag måste säga att det faktiskt var en ganska komisk förklaring på dagis (jodå, det stod dagis så skyll på SVT). Och är man en ypsagon kan det inte vara lätt att veta dessa saker så jag kan förstå hur resonemanget kan gå när man går förbi ett dagis en eftermiddag och alla barn springer rundor som yra höns. För en ypsagon måste detta se ut som små, missanpassade varelser men egentligen vet jag inte det för jag vet inte hur en ypsagon tänker. Jag förstå däremot när en ypsagon blir godissugen. Den känslan kan jag relatera till även om jag inte kan relatera till att äta 2 kilo choklad som vissa ysagoner klarar av på några sekunder. Nu hade jag inte klarat av det på en dag heller i och för sig men suget förstår jag.

Jag måste erkänna att jag gillar Pax och hennes jordiska äventyr. Det finns många barnprogram som är riktigt tråkiga med überpedagogiska undertoner i allt.
“Detta är en ryggsäck. I ryggsäcken har vi grejer. Vad har vi för grejer? Och så vidare i en oändlighet med überkäcka tecknade barn”. 
Lite pedagogiskt är ok men inte i precis alla barnprogram som sänds. Ibland är det bara bra med lite flum också. Så Pax får helt enkelt bli min nya flumfavorit. 

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails