2012/02/09

Jag blir så jäkla less på politiker och deras översittarfasoner

Jag blir så jäkla förbannad på politiker som tror att dom kan behandla alla hur dom vill utan att ta reda på fakta först.

I Hålan kokar det nog idag efter att ha läst i tidningen att dom ska flytta ungdomsgården till förskolan. Detta är framlagt utan någon som helts kommunikation med rektor, personal eller föräldrar. Detta skulle innebära att den sal som finns för gemensam lek skulle försvinna. Men detta är väl inte det värsta. Specialpedagogen som sitter i anslutning till salen kommer inte kunna sitta kvar och plötsligt försämras allt för dessa barn som behöver hennes stöd extra. Istället för att finnas tillgänglig och arbeta nära barnen hade hon varit tvungen att flytta på sig.

Att både köra över personal och föräldrar är helt jäkla förkastligt. Jag som förälder vill känna mig trygg när jag lämnar barnen på förskolan. Kommer man känna en trygghet nu om där ska finnas ungdomar mitt i. Jag menar inte att ungdomarna är farliga på något vis men ungdomar är ganska tankspridda. Jag vill med säkerhet veta att grindarna är stängda så att ingen kommer att springa ut. Jag vill med säkerhet vet att där inte är något barn som råkar äta någon fimp eller annat skräp som råkar hamna på marken. Jag vill inte att barnen ska behöva höra språket dagens ungdomar använder med alla typ, liksom, fitta, hora och så vidare. Jag vet att jag generaliserar men dessa risker är överhängande och det är inte ok.
Jag anser att barnen har tillräckligt med ljud runt sig utan att dom nu också ska få störande musik, troligtvis på hög volym. Dom behöver den lugn och ro som kan infinna sig på en förskola emellanåt. Att ständigt vara i denna miljö med andra barn runt sig så måste denna tid finnas. Jag har jobba mitt emot den gamla fritidsgården och jag vet hur det låter. Det är inte tyst och stilla utan det är högt och bröligt. Så hur skulle det bli annorlunda här?

“– Det här utvecklades inte som jag förväntat mig. Det har blivit fel från början, säger Johan Berglund (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden, som nu backar efter kritik från såväl förskola som opposition.” 

Är det konstigt att politiker inte verkar vara dom klipskaste människorna. Att inte inse hur reaktionerna  skulle bli efter att gått bakom ryggen, total, på både ledning, personal och föräldrar är total idioti. Är det konstigt att det blir fel när det inte verkar finnas någon kommunikation alls från deras sida utan bara planering för att sedan sticka kniven i ryggen.

Nu ska dom träffa personal för att komma fram till någon bra lösning på detta eftersom dom fortfarande anser att det är den bästa lokalen. Jag hoppas att vi föräldrar också blir inbjudna för jag anser inte detta vara en bra lösning. Personalen ska jobba i situationen men vi som föräldra ska känna tryggheten.

Nej, fy fan för sådan här översittarfasoner. Men det är väl det dom är bra på, spraka på småfolket och gå leendes därifrån.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Bra skrivet!! Har också barn på förskolan. Sättet som beslutets har tagits på är horribelt!! Du prickar in många av "farorna" med att ha en fritidsgårdverksamhet i anslutning till förskolan. Kan politikerna garantera våra barns säkerhet??
Mvh,
P

Västgötskan sa...

Låter som en politiker ut i fingerspetsarna.... Ändrar något utan att lyssna på de som valt in dem i kommunen och sen säger:
"- Va? Tycker inte alla PRECIS som jag...?" :-P

Anonym sa...

Hej !

Blir så glad över ditt engagemang och att det nu kommit till föräldrarnas kännedom om vad det är som har skett bakom ryggen på både ER och mig. I min profession känner jag mig fullständigt överkörd ! Tidiga insatser och barns rätt att få bli sitt bästa är ett mantra som inte ska behöva stå åt sidan på bekostnad av en fritidsgård på förskolan. KRAM

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails