2012/02/08

Tänk vilka foto det ska bli

Jag har varit iväg på en två timmar lång fotokurs ikväll. Underrubriken var att komponera bilder så det var väl det jag gick i gång på tror jag.Jag har aldrig satt min fot på någon fotokurs så jag tyckte väl det var dag. Jag har i och för sig funderat på det men jag har inte flera tusen att lägga på min hobby. Så när denna dök upp passade det ypperligt eftersom den var gratis. Och gratis gillar vi.

Det jag ville få ut av den fick jag. Det var en fantastisk föreläsare, som precis som jag är helt självlärd. Nu hade han i och för sig kommit mycket, mycket längre än jag och jag måste erkänna att jag blev lite avundsjuk när han visade sin presentation. Både frilansande fotograf och journalist. Det suger riktigt i den där avundsjuktarmen. Tänk att både få fota och skiva. Ojoj, vad jag började drömma mig iväg.

Jag fick svar på mycket av det jag funderat på om mina bilder. Jag älskar att få med detaljer och att försöka komma på lite annorlunda sätt att fånga dom. Och det var det där med att våga prova sig fram och att våga ta plats som fotograf som jag kommer att ta till mig ännu mer.

Sen var det väl det viktigaste också. Att våga gå ifrån den gröna idiotknappen som han kallade det. Den där autoinställningen som man så ofta kör på. Så nu har jag bestämt mig för att experimentera med slutartid och bländare på och gå från auto. Så bli inte rädda om jag kommer med kameran och fotar bara sådär apropå för då har jag säkert kommit på något jag vill prova. Sen gäller det bara att hinna med det också. Så nu ska det bli spännande att se om jag kan prestera bättre. Fast jag måste säga att jag är ganska nöjd med dom få uppdrag jag gjort.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails