2012/02/14

Alla hjärtansdag, Valentines Day eller vad det nu heter

-Jag skulle aldrig förminskat mig själv på det viset.
Orden som en kompis sa när vi pratade högtidsdagar kom plötsligt upp till ytan idag. Kanske för att det nu är den 14 februari, alla hjärtansdag eller som många verkar ha gått över till, Valentines Day (all denna jäkla amerikaniseringen).

Alltså jag gillar verkligen inte dessa dagar. Det spelar ingen större roll om det är alla hjärtansdag, morsdag, farsdag eller halloween som det nu också heter. Och om man tar dagens dag så finns det många aspekter. 
Jag gillar inte den på grund av den enkla anledningen att det är handlarnas pengagruva, att lura på oss dödliga en massa dravel att vi måste ha speciella dagar för att verkligen gå all in för att visa vår kärlek till någon.
Jag gillar inte den på grund av att jag anser att kan man inte visa sin kärlek resten av året utan att ha en speciell dag så är man nog ute på tunn is. Och om man nu har ett kärleksfullt förhållande, varför behöver man då en dag som går till överdrift?
Jag gillar inte den på grund av att det skapar utanförskap. Hur jag menar? Att skolor applåderar dagen och elever får göra diverse saker att ge varandra skapar utanförskap. För inbilla inte mig att alla får sitta där med ett hjärta framför sig utan det är enbart dom som redan är populära som sitter med sina högar av hjärta medans dom andra får titta på. Titta och låtsas att det inget gör medans det värker i hjärtat i bröstet på dom.

Jag tycker helt enkelt inte att dessa dagar är viktiga. Jag tycker inte det är viktigt att behöva visa sin kärlek genom att ge bort en massa saker. Jag vill kunna bjuda på den där flotta måltiden, blomma, kramen, kyssen, älskogen vilken dag på året som helst utan att känna en pressa att just idag måste jag visa extra mycket kärlek. Jag vill hellre visa extra mycket kärlek hela tiden.

Jag tycker inte ens det är viktigt att få en massa grejer när jag fyller år. Och det var då min kompis tyckte att jag förminska mig själv. Jag fick inte fram på vilket sätt jag förminskade mig själv genom att inte vilja ha en massa från kära maken för jag blev väl mest irriterad över påståendet. Får jag något blir jag naturligtvis glad men jag tycker inte det är viktigt. Det jag tycker är viktigt den dagen är nog att det inte är en massa andra aktiviteter utan att vi är tillsammans på kvällen. Kanske över lite god mat. Men detta kunde inte min kompis alls förstå eftersom det enligt denne var viktigt att bli uppvaktad med presenter. Allt annat var att göra sig själv oviktigt. Men det är inte jag som är oviktigt, det är gåvan och det är en stor skillnad.

Tycker ni sådan här dagar är så viktiga att ni firar dom?

3 kommentarer:

katarina sa...

oj va olika man kan se saker :) jag älskar alla högtider o födelsedagar o alla sånna här ståhejdagar
alla dagar som ger mig en "ursäkt" att pyssla lite extra tycker jag om. o födelsedagspresenten säger mig att jag betyder något. någon har valt att lägga tid på att hitta en present som passar just mig. 2 kr eller 200 är inte relevant dock. huvudsaken är att det är köpt/gjort med tanke på att uppskatta att just jag är född.
o om något är värt att firas är det väl kärleken om nått :D sen kan man göra det olika huvudsaken är att man gör det bästa för dom man älskar.
ang. korten i skolan är det ju lärarens uppgift att se till att det inte blir så, precis som med kalas inbjudningar görs sånt privat o inte på skoltid.
så jag önskar av hela mitt hjärta att du o dina kära får en hjärtligt trevlig dag <3

Västgötskan sa...

Nej, jag håller med dig i det stora hela! Plus att mitt minne är värdelöst kass.

Men som sagt, uppskatta sin partner (och familj) kan man göra alla andra dagar.

Nettan sa...

Katarina: Det är det som är så intressant att få fram. Hur olika vi kan tycka i olika saker. Det är ju ofta så att det är kommentarer om medhåll som kommer så det är extra roligt att få någon när det är helt olika. Tack för att du delade din åsikt i detta lilla inlägg.

Angående korten så är det helt rätt att lärarena ska se till att det sköts på ett bra sätt. Men tyvärr tror jag inte att det görs särskilt bra eftersom detta är en sådan gullig högtid. Jag önksar givetvis att jag har fel.

Kram och hoppas ni haft en bra dag :-) / Nettan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails