2012/02/19

Fylld, baconlindad kycklingfilé

Jag har alltid undvikit att göra mat med kycklingfilé. Främst är det väl för att jag tycker det är så äckligt att hålla på med men efter att jag hittade livräddarna, latexhandskarna, i köket görs det mycket mat som normalt aldrig gjorts här. Så även kycklingfilé. Vi har lagt upp en veckobudget på mat och för oss innebär det att det handlas veckovis och har vi i frysen plockas det även där. Så kycklingfilén låg där och det var planerat till igår. Problemet var väl bara vad jag skulle göra med dom. Men jag löste det och jag löste det bra om jag säger så.

Fylld baconlindad kycklingfilé

4 kycklingfiléer
12 skivor bacon
1/2 burk crème bonjour gräslöksost

Gör två snitt i toppen på filén, så att man kan vika upp den på ett varsitt håll. Bre på osten och stäng igen filén. Linda runt med bacon. Stek på dom för lite färg och lägg dom sedan i en ugnsform. 200 grader i ugnen i ca 20 minuter, filén ska hålla ca 70 grader i inneterm.

006007

Servera med pommes eller en potatisgratäng och en god vitlökssås.

Enkel vitlökssås

1 burk crème fraiche
2 vitlöksklyftor, pressade
salt, grovmalen svartpeppar

Blanda alla ingredienserna

Hoppas det smakar

2 kommentarer:

Ricksen sa...

Mycket gott var det.:-)

katarina sa...

lätt ngt jag ska prova tack för tipset :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails