2010/01/21

Grisben på kycklingen???

Det är så skönt för Molly är alltid så öppen för nya förslag vad gäller mat. Men sen när det väl kommer till kritan så äter hon inte det iaf.

När vi körde hem från bvc så körde vi inom affären och köpte lite färdig lunch. Frågade vad hon trodde om en grillad kyckling.
-Mmm, mamma. Med sådant bröd också.
Hon menade franskbröd så det gick vi och hämtade.

Så sitter vi då och ska äta. Hon äter den ena mackan efter den andra. Hon äter inte ens en hel klubba. Den var iof slut men det var lillasyster som hjälpte till lite.
Hon fick dessutom för sig att det var ett grisben. Det hade pappa sagt. Får kanske ta mig ett snack med pappan för att förklara att grisben finns faktiskt inte på kycklingar ;-).

Men Molly har lite konstiga saker för sig när det gäller mat.
-Åh, mamma. Tacos är så gott.
Så tar hon ett bröd. Lägger på ost, gräddfil/cream fraiche och gurka. Grönsaker passar inte donnan och färs är inte heller någon höjdare. Så hon har verkligen en lite snedvriden bild på vad tacos är ;-).

Hon beställde spagetti och köttfärssås häromdagen. Mumsade glatt i sig av spagettin medans man fick säga till henne att hon fick minsann smaka på färsen också. Och det gör hon under lite protester.

För det är så hemma hos oss att man behöver faktiskt inte äta om man inte vill ha pga att man inte tycker om det. Men förutsättningen för detta är att man ALLTID måste smaka. Vi har ju då aldrig behövt praktisera detta på den lilla men otaliga gånger på den stora.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails