2011/04/04

Hur kommenterar du?

Ibland när man är ute och läser bloggar och kollar kommentarerna kan man bli väldigt förvirrad.
Anledningen till detta är att många kommenterar och svarar fram och tillbaka i varandras bloggar istället för att svara på kommentaren i sin egen blogg.

Så en kommentar på ett inlägg om till exempel bitterfittan kan vara:

Sv: Jo tack jag gillar dom också. Har tänkt köpa upp fler.

Och detta är riktigt förvirrande eftersom det inte många gånger inte har med inlägget att göra utan ett svar på en kommentar från ett helt annat inlägg.
Jag gjorde precis på detta viset innan också men sedan en tid tillbaka svarar jag på mina kommentaren på min blogg.
Gör man detta kan man ibland följa en intressant dialog, 2 cyberspace:ade människor emellan.

Jag skulle tro att det vanligaste nog fortfarande är den “hoppande” kommenteringen men jag sticker ut lite och ska vara lite tvärt om. För att få det lite intressantare.

Hur svarar du som bloggare på dina kommentarer?

4 kommentarer:

Maria-Thérèse ~ www.afiori.com sa...

Hmm... Jag läser kommentarerna i min hotmail och svarar helst där, direkt till kommentatorns mailadress alltså. Men ofta har folk inte fyllt i mailadress och det där har blivit sämre i hotmail på senare tid - man ser inte längre direkt om den som kommenterat har lämnat mailadress och då skriver jag ibland ett långt svar som bara studsar. Så... antingen svarar jag i ett mail eller på min blogg... eller på den andras blogg :D Eller inte alls om jag är sur eller trött ;)

Nettan sa...

Hotmail visst jag inte ens om att man kunde svara genom. Fast sen är jag ganska "tummen-mitt-i-handen" vad gäller dessa tekniska prylar också. Annars gillar jag att du helgarderar dig ;-). / Nettan

Nett sa...

Intressant fråga det där. Jag tycker det är rätt okej att svara i den andres blogg. Svarar man i sin egen blogg så kan det lätt bli att den som vill ha svaret inte hittar det.

Däremot svarar jag direkt i bloggen direkt under deras kommentarer om de inte har lämnat webb / mail adress.

Nettan sa...

Jag funderade också i dom banorna först, att det skulle vara lätt för den som kommenterade att se att svar. Men har man kommenterat något och vill läsa svar så vet man var man lämnat sin kommentar. Men visst är det lite kluvet hur man lättast ska göra :-). / Nettan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails