2012/08/08

Kompetens är inte samma sak som pålitlighet

Men det känns ju helt rimligt att man får sparken och ändå får behålla sin lön. Det är väl så det fungerar för alla arbetare i vårt land. Skulle inte tro det va.

Jag måste säga att vi har många helt förkastliga regler i Sverige. Att högt uppsatta generaldirektörer inte kan sparkas utan bara omplaceras till andra arbetsuppgifter men med samma lön är en sådan. Att bara ha mage att först slarva med våra, skattebetalarnas, pengar på en massa mat och dryck och sedan ändå kunna fortsätta att ta emot dem gör mig illamående.

Det är kanske inte så konstigt att vi har sådan klasskillnader som vi har i landet. När överklassen verkligen bevisar att de är äckliga i sitt sätt att se på andra människor och bevisar att andra, så länge de inte tillhör samma rikemannafolk, inte är något värda. De där som inte inser att vi andra också behövs. Någon behöver alltid köra din taxi, någon behöver alltid plåstra om dig, någon behöver alltid städa efter dig.

Va fan, sköter inte vanligt folk sina arbetsuppgifter så åker de ut med huvudet före. Sedan är det bara att harva sig fram med a-kassa och genomgå en massa faser som regeringen så snällt införskaffat. Så varför ska inte det gälla alla? Missköter man sig så får man gå, utan lön, och stå sitt kast. Det ska inte behöva finnas någon diskussion om det överhuvudtaget. 

Vi måste har dessa regler sa något klokhuvud eftersom det krävs en viss kompetens för jobben. Vad för slags kompetens då? Kompetens är faktiskt inte samma sak som pålitlighet. Men det finns ingen piska på ryggen heller för att det ska bli pålitligt eftersom det inte finns någon risk att man ska få sparken. Istället skapas ett nytt jobb som verkar trevligt men som i slutändan inte ger oss vanligt dödliga ett skit. Mer än mer hål i plånboken eftersom vi måste betala för alla nötter som inte sköter sitt jobb. Det är fan ett hån mot oss som arbetar, betalar skatt och verkligen sköter vårt jobb.

Ett jävla hån är även tanken på att utredningar görs av precis samma folk som själva är kåta på dessa platser. Det är klart att det är ett bra system då. Klyftor finns alltid men man borde lära sig att inte sparka på de som betalar för kalaset och samtidigt skratta dem rakt upp i ansiktet. För det är precis det som görs nu. Äckligt.

2 kommentarer:

Joel Jonsson sa...

Det är skillnad på folk och folk. Har inget emot att de har höga löner, men om de missköter arbetet och får sparken ska de för fan inte få ett öre mer.
Det är riktigt vidrigt att de som missköter sig så här får lön i tre extra år. Folk som Lugnet och Lööf borde istället inte få en enda krona utan bli tvingade att ställa sig i kö på arbetsförmedlingen som alla andra arbetslösa och där bli tvingade att gå deras förnedrande vuxendagis-kurser hos MIROI.

Om jag som vanlig knegare hade gjort detsamma hade jag först fått kicken direkt, blivit återbetalningsskyldig och eventuellt även fått fängelse, trolöshet mot huvudman. Men naturligtvis kommer de aldrig att fälla dessae för brott och då det "enbart" rör sig om skattepengar så kommer det förmodligen inte ens att utredas ordentligt. Men dessa utugare är absolut inte de första och garanterat inte heller de sista som kommer göra så här och komma undan med det.

Unna sig lyx kan folk absolut få göra precis hur mycket de vill, men då kan de helst betala för det med egna pengar. Humorn i att välja Grand Hotell för att det inte fanns en billigare lokal är bisarr. 428 225 kronor är inte en fest man unnar sig och specielt inte när det inte är ens egna egna pengar.

Nettan sa...

Exakt så jag menade / Nettan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails