2012/08/10

Den perfekta lösningen

Har barnen tråkigt? Jag har den perfekta lösningen. Säg till dem att det är dags att städa.

Lilly försvann in på rummet med en liten butter uppsyn. Hon har under två och en halv timme jagat katten, rastat hunden, matat hunden, dansat, sjungit, varit på toa, varit och druckit, ätit vindruvor, frågat om hon får bada, gett tjuvnyp på storasyster, ritat, byggt med lego, frågat om hon får spela, lekt med dockan. Inte städat dock förutom att hon hittat en fleecetröja under sängen som hon faktiskt har slängt ner i tvätten. Så visst kan de sysselsätta sig.

Det har inte varit så att hela hennes rum har varit uppställt utan där har legat lite grejer på golvet. Så när jag hade städat resten av huset och dammsugit och torkat golven så tog liksom mammatålamodet slut och jag skulle tro att jag gick upp i lite falsett över detta slow-motion städandet. Hon sitter där på golvet och pillar med något som ligger där och vänder sig lugnt mot mig:

-Mamma, du behöver faktiskt inte skälla på mig.

Lite sådär lagom paff med en massa men, men utan någon mening fortsatte jag att torka mina golv. Kära maken står utanför och målar fönster och han står där och fnissar. Så till slut blev det lite ultimatum att när jag var färdig med golven så tog jag hennes oavsett om det var färdigt eller inte. Då städar ungen på fem minuter. Jaja, hon har i alla fall fått dagen att gå.

1 kommentar:

Veiken sa...

Halloj! Jätteroligt att du hittade in till min blogg och gjorde ett avtryck! :)
Jag blir trött bara jag läste ditt inlägg. Ungarna har hur mycket energi som helst, bara det passar dom ! ...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails