2011/12/02

Hur tänker skolan egentligen?

Idag är bitterfittan tillbaka. Med en kraft av en katt med rest ragg och ett ordentligt fräsande kom hon och hälsade på.

Skolan har ordnat ett system för oss föräldrar som gör att vi ska sjukanmäla på intranätet. Där i den portalen kommer Molly även få skrivet inför utvecklingssamtal och hur det går i varje kurs. Detta är riktigt bra så varför kommer så bitterfittan på besök.

I brevlådan låg ett brev adresserat till målsman för Molly. I detta kuvert låg lite information om portalen samt en vars en lapp till mig och kära maken. På dessa lappar stod våra användarnamn och lösenord och det är här som hon kommer in. Hur tänker man när man skickar både användarnamn och lösenord, till oss båda, i samma kuvert. Utan information om att denna portal har öppnat har dom skickat ut dessa och hade dom nu kommit på avvägar hade vi:

1. Inte haft en aning om att det startat och
2. Inte kunnat gjort något om någon annan hade fått tillgång till vårt barn portal eftersom vi inte vetat om det.

Vem som helst hade kunnat få tillgång till portalen och Mollys sida. Jag tycker det är skrämmande att inte en skola tänker på en sådan enkel sak. Att skicka både användarnamn och lösenord i samma brev, till oss båda dessutom. Nej, det var längesedan jag blev riktigt upprörd men detta gjorde mig det. Blir till att kontakta skolan i nästa vecka för att höra vad dom tänkt.

Mjau…… Fräs……

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails