2011/12/27

Är vi bara köpkåta korkade individer

Fy fasen vad vi är köpkåta i detta landet.

Julafton har inte mer än avslutats och klappar för miljontals kronor har bytt ägare. Denna dag har inte mer än avslutats så lockar affärer oss lättlurade med massiva prissänkningar. Prissänkningar som många gånger bara är bluff och båg för att vi ska komma till just den affären. Dom otroligt billiga varorna finns i en minimalt upplaga men som med allt annat finns det en baktanke bakom detta fula sätt.

Jag som konsument har planerat att lägga x antal kronor på den där otroligt billiga tv. När jag kommer dit är den slut eftersom den enbart fanns i ett mycket litet antal. Istället kommer jag att lockas att köpa en dyrare tv och problemet är att dom flesta kommer att gå på detta knepet. Det är så jäkla synd att vi som konsumenter inte har mer vett i huvudet än att faktiskt tro att vi ska vara första på en av dom där 10 innevarande tv:apparaterna. Att faktiskt vara först till kvarn är ungefär lika stor chans som att vinna på lotto känns det som. Men vi fortsätter att spela för kanske en dag kommer jag sitta där med 7 rätt och på samma sätt för vi ett icke rationellt övertalande vad gäller att handla. Jag kommer verkligen få en av dom där 10 billiga apparaterna som finns, helt säkert. Yeah right.

Handlare skapar ett uppmärksammande som ska leda till intresse som vidare skapar ett begär som till slut ska leda till action, att verkligen lägga pengarna på bordet. Även fast pengarna hamnar på någon dyrare sak för konsumentens del medans handlarna gnuggar händerna och skrattar åt vår otroliga dumhet. Hela tiden i vetskap hur dom på bästa sätt ska locka och vilka knappar dom ska trycka på för att vi ska gå i fällan.

För vårt habegär och köpkåthet är ganska äckligt egentligen.

2 kommentarer:

Västgötskan sa...

Jag håller delvis med. Men samtidigt kan jag köpa att de inte har möjlighet att ha ett obegränsat antal heller. Det funkar ju inte riktigt så. I någon bransch.

Går du till en klädbutik och en viss storlek är slut så är den ju slut... (t.ex.)

Nettan sa...

Helt klart kan dom inte ha ett obegränsat antal men artiklar dom rear till skampriser borde finnas många fler av än det gör. Dom kommer gå åt och att enbart ha några stycken, om ens det, skapar bara irritation. Avskyr verkligen dessa fula knep som handlarna håller på med. / Nettan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails