2011/12/30

Borde det inte vara en självklarhet?

Jag blir så otroligt äcklad av sådant här.

image

Titta på siffrorna och försök fundera ut vad frågan var. Ja, jag vet det är inte så lätt eftersom det kan vara vad som helst egentligen. Det skulle ju kunna vara om man alltid hämtar sina barn på dagis i tid eller kanske om man har sallad till maten. Detta är faktiskt så jag önskar att frågan var någon av dessa men tyvärr. Frågan som ställdes var nämligen:

Tvättar du alltid händerna efter toabesök?

Jag har haft det uppe innan men tydligen kan man inte tjata nog om det. Men det är beklagligt att man över huvudtagen ska behöva förfäras över vuxna människors äcklighet. Saker som borde vara hur självklara som helst. Mina barn har från början fått det inpräntat och det sitter nu som en självklarhet hos Molly. Lilly får man påminna men det kommer att komma snart vara naturligt för henne också. Men hon är 4 och det är liksom helt ok att påminna henne. Men att höra en vuxen människa lämna toaletten utan att tvätta händerna är vidrigt.

Helt ärligt kan jag inte förstå hur man inte vet hur viktig en bra handhygien är. Det finns en bra anledning att människor överlevde bättre efter att Florence Nightingale kom på en sådan enkel sak som att tvätta händerna innan en operation. Att vara en av dom som är på toa och som inte tvättar sig som sedan går ut i köket för att laga mat, även där utan att tvätta händerna innan. Det är så det vänder sig i magen på mig bara vid tanken.

Jag menar inte att man ska desinficera sitt hem för det är faktiskt så att vi behöver ett försvar mot bakterier som finns. Men detta är inte samma sak som att tvätta sina händer efter toabesök eller innan man börjar laga mat. Detta är helt enkelt en helt basal handling. Helt vanlig och självklar handhygien kan man tycka.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails