2013/03/25

Tänk själva för en gång skull

Jag tror fasen jag har varit med om den mest intelligensbefriade kommentaren på väldigt länge.

Någon har länkat en artikel om att regeringen tagit beslut om att skattebetalare ska amortera invandrares studielån. Under denna länkning har någon kommenterarat:

“är man inte redan rasist så blir man”

Jag blir så jäkla arg och frustrerad över hur folk tänker om andra. Så på grund av att regeringen har bestämt en sak som missgynnar någon så är det befogat att hata den som det gynnar? Fast det är klart, det är ju bara när det gäller invandrare som det verkar vara ok att kläcka ur sig något sådant idiotiskt.

För jag har inte hört några hatiska ord över att regeringen vill ge ännu mer till de som redan har genom att gynna rikemansknösar med skattelindringar av diverse konstiga slag. Ingen yppar ett dugg över detta.

Det är inte så konstigt att främlingsfientliga partier ökar när folk tänker i dessa banor. Och det visar väl ännu tydligare på hur alliansen hjälper till med det också. För ju större klyftor och ju bredare utanförskap ju större blir grogrunden för hatiska tanka och förmågan inte sluta tänka själva.

Skulle vi efter varje förslag som regeringen lägger som verkligen inte är bra gå runt och hata alla som det berör då skulle inte bli mycket kvar att tycka om. Men nämns invandrare så är det plötsligt legitimt att verkligen tycka illa om dessa? Men lyssna på hur idiotiskt det låter.

Fan, ta reda på hur saker och ting ligger till innan ord yppas som får oss normalt funtade att häpna.

Det är inte invandrarnas fel att regeringen ta konstiga beslut och spär på fördomar. Tänk själva för en gång skull.

 

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails