2011/11/29

-Vad ful han är

Efter en ganska lång men ack så trevlig dag på IKEA, som för övrigt enbart var i utbildningssyfte, kom jag hem till ett råkallt hem. Tänkte få fyr och få upp lite värme innan kära maken kom hem så jag började joxa den där pinnen fram och tillbaka så att ska skulle ramla ner under. Jag tog några tidningar och skrynklade ihop och valde sedan mina pinnar med omsorg. Tände på tidningen som sakta började brinna. Och tidningen brann men inget annat. Jag blängde på kaminen men blicken var nog alldeles för kylig för att tända något just då. Jag ville lyfta ut dom svedda pinnarna för att mata in mer tidning men såg mig redan där besegrad av denna sak som inte går att tända. Det är ju synd att ödsla en massa tidningar för inte fasen ger dom någon värme. Inte ens om jag eldar många. Så som vanligt kom kära maken hem till ett råkallt hem för att den där tråkiga saken inte ville ta fyr.
Sedan går då kära maken in. Drar lite i spaken, prasslar lite med tidningar och vips så sprider det sig ett ljussken genom rummet tätt följt av värmen som sakta sipprar ut. Lite sårad känner jag mig allt.

Så kurar jag och tjejerna upp oss i soffan och drar stora filten över oss. Brasan sprakar inbjudande och vi bara myser framför tv tillsammans när Molly plötsligt säger:

-Vad ful han är.
-Men gumman så säger man inte svarar jag naturligtvis som den ansvarsfulla vuxna som jag är. Du vet att vi prata om att vi alla ser olika ut och så vidare började jag.
-Ja, jag vet mamma svarade hon. Men fin var han inte i alla fall.

Jag lyckades inte säga mer om det för jag försökte bara hålla skrattet inne för den sista meningen hon la av. Inte för det hon sa utan enbart för hur hon sa det.

Nu ska jag försöka krypa ner och försöka kurera mig lite. Jag har fått en näsa som inte är helt fritt blås genom och detta resultera som vanligt i att jag blir fruktansvärt tung i huvudet och bihålorna är alldeles för små. Detta i sin tur gör mig snurrig men det har säkert med att jag svullnar i öronen eftersom näsan svullnar och då ruckar det säkert kristallerna. Men det ska gå över det också. Jag ska inte gnälla för det är riktigt längesedan jag åkte på en förkylning. Var rädda om varandra där ute i cyberrymden.

2 kommentarer:

Västgötskan sa...

Jag har också haft problem med tändningen. ;-)
Lite, lite tändvätska gör susen!

Nettan sa...

Ja det borde väl vara tillåtet med alla sorters hjälpmedel vid all sorts tändning ;-). / Nettan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails