2011/11/10

Gör dig synlig, använd reflex

Hösten och mörkret är här. Redan klockan 5 är det mörkt i Skåneland och jag har fortfarande inte riktigt koll på vad klockan är på kvällen. Vid middagen känns det som om vi sitter och äter vid 8 eller något sådant eftersom det är riktigt kvällsmörkt tidigt.

Men mörkret för med sig väldigt många vuxna som inte tänker speciellt mycket. För i mörkret ser ingen dig. Och om ingen ser dig så är det ingen som kan bromsa för dig heller.
Det är skrämmande vad oförsiktiga många är. Utan reflexer syns man inte och jag kan inte förstå hur inte folk inser detta. Hur folk ger sig ut i mörkret och gärna har mörka kläder gör att allt bara flyter ihop i ett vanligt mörker. Jag ser inte om du går där eller inte. Det spelar inte så stor roll om där är lite upplyst för där är konstanta skuggor. Jag har med hjärtat i halsgropen många gånger fått svänga ut i vägen akut för att där plötsligt har dykt upp en person framför mig. På kanten men vad hjälper det eftersom det är där man kör. Varför ska det vara så svårt att sätta på sig lite reflexer? Dessa är nog dom billigaste livräddare som finns.

Så snälla, det finns många som är rädda om er där ute så varför utmana ödet, använd reflex.

1 kommentar:

Västgötskan sa...

Jag håller med. Människor tycks inte tänka längre än näsan räcker... :-P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails