2013/04/17

Konstaterad kvalsterallergi

Kvalster är ett litet otäckt spindeldjur som vi helst inte vill prata om och definitivt inte se. Denna lilla otäcking har överlevt dinosaurierna tydligen och det visar lite hur förbannat sega de måste vara.

De överlever flera veckor vid noll grader, i några dagar vid –18 grader och några timmar vid –25 grader. Det hjälper därför inte att frysa fanskapen heller. För även om man mosar in täcket i frysen så tar det lång tid för dem att dö. Men det hjälper inte att den dör heller eftersom det inte är själva äckelpäckel-saken som man är allergisk mot utan bajset. Så denna minimala sak kan alltså orsaka allergi.

Och denna allergi har vi nu fått konstaterad på Molly. Testet vi gjorde på henne för några veckor sedan visade inte någon pollen men en fullt utvecklas kvalsterallergi. Det kunde dock finnas en groende pollen även om det inte visade tillräckligt nu. Men kvalster är illa nog.

Först fick jag dåligt samvete, suprice, för att vi inte är de bästa städarna här och att vi på något vis har gett henne detta. Det visade sig att detta är ett av de största missuppfattningarna angående kvalsterallergi. Kvalster kan tydligen inte leva i damm som man alltid har trott. De lever i sängen och det är där man behöver allergisanera.

Det finns några kvalsterskydd som man kan lägga i sängen som gör att de inte kommer genom från madrass, täcke och kudde. Dessa skydd är riktigt dyra. Jag snackar dyrare än satin och sådant fancy skulle jag tro. En uppsättning kostar omkring 2500 kronor. Lite mer än vanliga 49 kronors på IKEA. Men det blir till att få tag på det så hon kan slippa det.

HÄR kan du läsa mer och gör det för det är en massa myter som vi lever med angående kvalster. Gå in och läs i boken. Det får jag också göra fast det kryper på mig bara kära maken läser högt.

1 kommentar:

katarina sa...

min dotter fick detta som barn o hon gillade en sak med det.. hon slapp bädda sin säng efter det ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails