2013/04/17

Barnuppfostran? Vi verkar ha missat något

Jag trodde vi hade uppfostrat våra barn väl. Vi verkar har missat något.

Nu när det börjar bli lite varmare och ljusare ute så spenderar de sin tid ute för det mesta. I alla fall den lilla. Hon har dessutom en tendens till att hänga borta hos grannarna. Detta har förstås inte våra kära grannar något emot, självklart när de är hemma och vet om det.

För nu visar det sig att den lilla donnan har blivit så hemmastadd hos dem att hon bara går in. Det är kanske inte är det värsta ändå för inte nog med att hon bara går in. Hon går dessutom in och parkerar sig i soffan eller något annat trevligt ställe där hon vet att det finns trevliga saker att pilla med. Sedan sitter hon där och leker.

Hon har då inte meddelat sig på något vis att hon är där så häromdagen stötte de bara på henne, i sitt eget hus, och jag tror kanske att det blev ett litet pafft möte.

Idag hade hon gjort likadant. Gått in och satt sig, lekt och väntat på att bli upptäckt. Nu var grannen dessutom ute med hunden så när hon kom in så stod där ett par skor innanför dörren som kanske inte riktigt stämde in med deras storlekar. Och det var väl tur att de stod där för jag tror nog hon hade kunna skrämma stackars grannen ganska mycket annars.

Vår kära granne hade pratat med henne om att hon måste knacka på och vänta till någon öppnade. Lilly hade förstås nickat och jag kan tänka mig att hon såg lite skamsen ut. Men det blir till att påminna henne varje gång hon traskar bort nu då. Och jodå, vi har faktiskt lärt våra barn detta innan men tydligen är det mycket en 5–åring måste ha i sitt huvud och saker som är basic är kanske många gånger för basic och glöms bort.

Men sen kom de båda två för att hämta en bilkudde och Lilly följe med till Grannhåla och handlade färg. Ja sen så stannade de på affären och åt glass också.

De där grannarna är så underbara.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails