2012/09/01

En liten tidsresa

Tidsresor är fantastiska att göra. Lugn jag har inte gått och blivit tokig, i alla fall inte mer än vanligt, utan vi har haft lite jubileum.

Tydligen är det 150 år sedan vi fick tågstopp i Hålan. Detta skulle firas med pompa och ståt eftersom vi är på väg att få tågstopp igen. Detta är en riktigt Big deal här för tydligen ska Hålan nu växa och få en massa fler boende och jobb. Jag är lite skeptisk till detta faktiskt men jag hoppas det har rätt. Jag säger som någon annan har sagt “Tydligen ska någon Messias stiga ur tåget med armarna i luften och få under att ske”

Skylten ute vid den stora autostradan har till och med bytts ut för att visa att vi minsann har tågstation. Jag ser dock ett problem med detta eftersom det fortfarande är ett och ett halvt år till innan tågen verkligen stannar. Men det är ju bra att vara ute i god tid.

Nå, tidsresan då. Mollys klass har varit med på detta jubileum och visat tidsenliga kläder och lekar.

018

Molly förvandlades från Molly till pigan Alma. Alla barnen som var med fick nämligen tidsenliga namn också.

024 - Kopia

De fick välja om de ville låna kläder på skolan eller om de skulle ha egna. Vi lånade till Molly men det var många som hade egna. Det roliga är att de lyckats få en väldigt bra variation utan att ens veta om det. Det var rikemansfolk, medelklassfolk och tjänstefolk som pigor och drängar.

De var väldigt duktiga sedan när de uppträdde med sina lekar samt att de dansade tillsamman med Hålans revy-gäng. De blev små Babusjkor som gick och bjöd på bullar, så passande.

099 
Sedan blev det lite mer nutid.

089

Men att sänka sig så lågt som till att låta måla sitt ansikte var inget Lilly tänkte göra i alla fall. Hon nöjde sig liksom bara med att strosa omkring och ha gympauppvisning med kullerbyttande på gräsmattan så att hon hade löv i hela håret.

Nu är vi tillbaka till verkligheten igen. Hmm, vad blir det för mat?

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails