2012/09/22

Fläskfilé gratinerad i baconsås med ugnsrostad potatis

Det var riktigt länge sedan det var något matprat här så därför blir det det idag. För vi har precis ätit och det var en sådan där gång då allt klaffade och allt blev så jäkla gott.

Filé gratinerad i baconsås med ugnsrostad potatis
( 4 port)

700 g delikatesspotatis
olja
flingsalt

500 g filé, kyckling eller fläsk. Jag använde fläskytterfilé2012-09-22 16.58.39
1 pkt bacon
2 dl lätt crème fraiche
1 dl vatten
ev. lite maizenaredning
1 vitlöksklyfta
några skvättar kikomansoja
riven ost

Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och klyfta potatisen och lägg i ugnsfast form. Häll över lite olja och strö över flingsalt. Stek till potatisen är mjuk, ca 30-40 minuter.

Skär filén i lagom tjocka medaljonger. Stek, salta och lägg dem sedan i en lagom stor gratängform. Stek bacon. Häll i crème fraichen och vatten och blanda runt. Pressa i en vitlöksklyfta och skvätt i lite kikoman. Red såsen lite om du tycker att det behövs. Låt puttra en stund och smaka av. Salta vid behov. Häll såsen över de färdigstekta filérna och strö över lite riven ost. Gratinera i ca 15 minuter, till osten börjar få lite färg.

Servera med en grönsallad med lite balsamicovinäger. En portion ger 543 kcal.

Jag lovar att ni inte blir besvikna för detta blev riktigt bjud-gott.
Smaklig spis.

1 kommentar:

Fru Eriksson sa...

*'Mumms** Det låter riktigt gott,tack för receptet/Kram

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails