2012/09/05

Kommer politiker någon gång bli kloka?

Tillfälliga lösningar låter för mig som lösningar som inte ska vara permanenta. Och ska de inte vara permanenta så lägger man inte ner så mycket arbete på lösningarna eftersom det kostar både tid och pengar. Och eftersom det inte ska finnas kvar så länge så är det totalt bortkastat.

Detta kan i alla fall vi normalt funtade människor tycka. Vi som tänker ett steg längre.

Som jag har nämnt tidigare har de pratat om att flytta fritidsgården upp till dagiset. Naturligtvis som en tillfällig läsning tills någon bättre lokal hittas. Ja, precis.

Detta är nu ett faktum. Vi har fått ett brev att den första oktober kommer det att hända. Eftermiddagsverksamhet kommer att bedrivas vissa dagar i veckan och på fredagskvällarna kommer de att ha tillgång till lekhallen. Ursäkta men vad ska ungdomar göra i en lekhall?.

Jag är så in i helvetes trött på att politiker totalt strunta i oss små skattebetalare som bor i kransorter. I hjärtat av kommunen, The Big Metropol, ska det satsas miljontals kronor på diverse trevliga saker. Det ska fräschas upp hit och dit men självklart bara så länge det gäller stan där allt syns.

Att ha mage att spara in på barn och ungdomar istället är så uselt det kan bli. Att inte kunna bygga en ordentlig ungdomsgård för det kostar för mycket så istället gör vi en tillfällig lösning med att ta en avdelning på dagis. Jag skiter i om det är olika kassor som bekostar olika saker för det är fullständigt förkastligt att köra över folk på detta viset.

Det är ett hån mot våra ungdomar som får kastat i ansiktet att det inte är något att satsa på. Hur trevligt är det att känna att vi får ta den där förbannade nödlösningen eftersom kommunen hellre lägger pengar på att få ett flott centrum. Att inte vara mer värda än att få en plats på dagisområdet.

Det är ett hån mot barn och personal på dagiset som inte haft något att säga till om.

Det är ett hån mot specialpedagogen som förlorar mycket av sin arbetsplats. Utrymmen som jag skulle kunna tänka mig är speciellt framtagna för barn med speciella behov. Vad kommer att hända med de barn som behöver hennes extrastöd? Jo, det är klart att det löser sig men på vilkens bekostnad? Naturligtvis barnens.

Det är fan ta mig ett hån mot alla inblandade. Förutom politikerna då som skrattar hela vägen till banken för att kunna satsa på sitt eget centrum. Ja, jag är arg, förbannad och jävligt besviken över hela situationen. Det är synd att inte fler, de som bestämmer, kan se vad det gör.

Det är fan ett hån mot samhället.

2 kommentarer:

Sandra sa...

Ja det helt sjukt. Pratat med skolan angående plats till min flicka efter jul. Hon sa finns bara två kvar sen vet de inte vad de ska göra, fattas ju lokal pga det. Då får barnen till farstorp/ ballingslöv. Helt sjukt! Tänker inte lämna Minnah där, inte där hon bor och hennes släktingar går! Vad kan man göra? Skicka in detta till Norran?

Henrik sa...

Om politikerna:
Politiker i kommunala förvaltningar ska du veta att dom av skilda anledningar inte passar i EU eller Stockholm. Dvs dom är frånsorterade som olämpliga!

Av sekunda vara kan du inte få prima kvalitet!
Därutöver jobbar inte heller kommunalpolitikerna för det gemensamm – det finns alltid den partipolitiska potatisraden som ska kupas.

Vid kommunalrådet(M) i Klippans frånträde stod han och skröt med att han efter 12 års arbete hade lyckats reducera kommunalskatten med 10 öre men ändå med en förlust på 20 miljoner i resultat för år 2013.
Det är väl att hitta lågvattensmärket!

Nu ska så 20 miljoner sparas och du får gissa på vad, skola, daghem, åldringsvård – vad annars. Ja och så naturligtvis kökspersonal och hemtjänsten som slipper lönelyft och får kuta än fortare.
Spara in på kommunaldirektörens lön kommer inte på tal fast vederbörande har ca 80.000 i månaden. Kommunalråd på pension går hem med ca 40.000. Det finns andra i den kommunala förvaltning som får utbetalt 50.000 och bättre i månaden och inte gör nytta för lönen annat än att som socialchefen som tog sitt ansvar och gick hem med en årslön.

Skicka mails eller brev till kommunalpolitiker är som att skicka brev till jultomten!
Tveksamt om politikerna är läskunniga!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails