2012/04/30

Lite omen såhär i hedniska tider

Det händer ibland att jag plötsligt ser samband med vissa siffror eller om man tänker efter så kan vissa siffror återkomma i olika skepnader.

Idag är det som bekant valborgsmässoafton. Och det var med det i tanken när jag var på affären tidigare idag. Handlade morötter helt ovetande vad lite siffror skulle göra med mig.

untitled

666 gram morötter. 666 vet vi väl alla vad det betyder. Tänkte inte så mycket mer på det mer än att jag kände ett litet omen såhär valborg och allt. Så såg jag priset och med ens såg jag ju då det dolda budskapet i det också. Som för att dölja 666 hade det helt enkelt hoppat över 3 från första siffran till andra. Ja jäklar, omen började hopa sig en efter en.

2012-04-30 21.16.01

“Särskilt trodde man, att på Valborgsmässonatten (mellan den 30 april och den 1 maj) häxorna red på kvastar eller getabockar till de gamla offerplatserna, i synnerhet till Blocksberg och där gjorde ofog i djävulens sällskap. För att oskadliggöra spökeriet förde man oväsen (med rop, skott och horn) och tände eldar på höjderna. Sådan blev nämligen den kristna tidens förklaring av dessa till sitt ursprung hedniska vårseder”

Så för att avsluta allt detta så dag som gått i 666 tecknet besökte vi naturligtvis den hedniska vårelden och såg häxorna dansa in våren medans kyrkokören sjöng för att hålla dom borta. Nu återstår väl bara att ha lite ofog med djävulen då Blinkar.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails