2012/04/05

Minsann så finns här en trädgårdstomte

Tro det eller ej men frugan har minsann lekt trädgårdstomte idag.

Tog kameran med mig i ena handen och sekatören i den andra och gick ut för att klippa lite ris till tjejerna påskris samt att fota lite spirande knoppar. Jag älskar att fota nu på våren när allt börjar få liv och man kan nästan se dag för dag hur färgerna sakta förändras och allt börjar ta form.

024

Solen stålade från en klarblå himmel men vinden talade om att ännu är det inte varmt. Jag gick där och funderade på vad vi skulle prova på för kvistar i år. Björkrisen är ratat här så jag brukar ta in andra kvistar. För det mesta brukar det bli forsythia men i år har den snart blommat ut och då vill jag inte ha den. Så i år bestämde jag mig för att prova äppelträdskvistar så jag klippte ner några.

Det var efter detta som trädgårdstomte började härja i mig och sekatören gick sedan varm när jag gav mig på alla utskott på äppelträdet. Jag lyckades få bort allt nertill så i år hoppas jag inte att det ser ut som en buske istället för ett träd. Det skulle nog behövas tas lite upptill också men eftersom det beskars så hårt förra året så får det vänta till nästa år. Vill ju inte ha den där buskliknande formen i år igen och jag hoppas naturligtvis på att det blir lite frukt i år. Det saknade jag förra året. Nu återstår att se om mitt trädgårdstomtande kommer att ge frukt eller om det helt enkelt svartnar och dör som andra växter lyckas göra för mig.

028

1 kommentar:

Västgötskan sa...

Visst är det underbart! Gillar också att fota på våren. :-D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails