2012/04/19

Det jag går igång på är……

Jag kom fasen på mig själv idag med vad jag sysslar med. Och jag börjar bli lite orolig att jag inte valt rätt ändå.

Jag har en träff med en klasskamrat igår och det var så skönt att träffas och ventilera lite kring våra LIA-platser. Hon frågade mig lite om dom där sakerna vi har läst, som lageromsättningshastigheten, beställningspunkter och andra trevliga saker. Det slog mig då att sådana saker har jag nästan slagit från mig. Det jag går igång på är bland annat statistik och personal och detta slog mig idag. Tidsplaneringen som görs veckovis följer jag slaviskt och försöker verkligen förstå mig på den. Det kanske är så enkelt att eftersom jag känner till dom delarna från jobbet så känns dom trygga men det kan också vara så att jag har någon udda fetisch som gör att jag mår bra av att bossa lite. Jag älskar verkligen personalplanering. Hur übernördigt låter inte det men så är det. Och det var när jag insåg detta idag som mina tvivel började gro. Men jag skulle tro att jag skulle kunna få ett arbete som min handledare har efter min utbildning och då är det ju lugna gatan igen.

Jag var inom jobbet häromdagen med min ledighetsansökan för nästa år på skolan. Dom började diskutera semesterschema och jag var ju bara tvungen att lägga mig i lite och fråga lite om det. Det kliade lite i fingrarna att dra igång kopiatorn och börja kolla genom alla schema, dutta ut extra tider, kolla kvällar med delegering och få alla vikarierna på plats.

Det är lite sådant jag gillar. Att pula med saker och få dom att klaffa. Och det är nog därför jag trivs väldigt bra på min LIA också. För min uppgift är att få lagret i ordning och detta innebär att jag sitter och pular med vara alla saker ska vara för att det ska bli så optimalt som möjligt. Och det är faktiskt lite som att bygga ett schema från grunden. Man känner sig ganska nöjd när bitar börja falla på plats. Visst är det så att jag tänker på dom lagerteorier som finns men jag tänker också praktiskt hur jag själv skulle vilja gå ut och ta min vagn eller bur och börja packa. Det är kanske det som är mitt problem också, att jag tänker för mycket på människorna istället bara för på det ekonomiska. Ja, detta kan bli lite intressant när jag kommer ut sedan och ska jobba på riktigt. Det kanske blir en ordentlig smäll.

Aja, vi får väl se vad jag hamnar sedan. Men jag vet att jag hade kunnat bli en väldigt bra lagerchef. Det är jag nästan övertygad om med min erfarenhet som jag har med mig. Japp, så är det.  

005

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails