2013/02/14

Vad som är rätt och fel med träning vet jag fortfarande inte så jag kör mitt race

Jag tycker det är riktigt svårt detta med träning. Inte att utföra den utan att veta vad man ska utföra.

För är man en sådan där blobb så vet man inte så mycket om träning. Det stora problemet är för mig att jag hör och läser en massa saker om vad som är rätt och fel om träning. Och det riktigt stora problemet är att många säger olika saker.

Så där står jag, inte ett dugg klokare eftersom jag nu istället har en som säger tummen upp åt en viss träning och en annan tummen ner.

Träna innan frukost så förbränner du mer. Ät frukost innan du tränar så förbränner du mer. Värm upp. Värm inte upp. Kör bara en muskelgrupp åt gången. Integrera gärna flera muskelgrupper. Och så vidare.

Så jag har väl kommit till den slutpunkten nu då, helt själv eftersom jag inte får mycket hjälp utifrån, att jag gör det som känns bra. Jag ska stärka min kropp i ren hälsosynpunkt och få bättre kondition.

kettlebell swingIdag har jag gett mig på kettlebells, det är sådan som ser ut som de där klumparna märkt med 500 kg i tecknade serier som någon mustaschprydd man lyfter med ett finger, för första gången. Fick tips, som jag gick på men jag vet ju inte om de stämmer, att jag skulle intervallträna med pulshöjande och sedan de där kettlebellsen. Så jag testade och tänkte att jag fick gå ut lite försiktigt.

3 minuter i tufft tempo på crosstrainern sedan 20 swing med en 8:a kettlebell. Detta gjorde jag en upprepning på 5 gånger och jag var helt slut efteråt. Blev lite utfall med kettlebellsen också samt lite mage.

Jag funderar helt ärligt på om jag kommer att ta mig ur sängen imorgon. Mina skinkor är inte att leka med redan. Jag hade ett grymt skönt gympapass igår också.

Jag känner mig väldigt nöjd med mig själv just nu. Ont men nöjd. I mitt träningsblock har jag dessutom efter varje pass börjat skriva några rader hur jag kände det på passet. Avslutar förstås med att tala om att jag är duktig och nöjd med mig själv. Med pepp kommer man jäkligt långt. Faktiskt mycket längre än man kan tro.

Men vad som är rätt och fel med träning vet jag fortfarande inte. Så jag kör mitt race så länge det känns bra och ger de resultat jag vill ha.

3 kommentarer:

Västgötskan sa...

Vad gäller träning på morgonen. Dels gäller det hur hårt man ska köra. Är det intensiva pass, är det bra att äta någon timme innan man ska ut.

Annars stämmer det att man förbränner av det som redan finns på kroppen om man tränar innan frukost. Men å andra sidan är det man tjänar på det MARGINELLT!!! :-)

Vad gäller styrketräningen är det samma där. Beror på vad man vill uppnå och hur man tränar.

Kör man tungt och vill bygga mycket styrka/muskler så är det bra att bara köra 2-3 muskelgrupper under ett pass. Dvs dela upp det.

Kör man med lite lättare vikter och fler "reps" kan man köra hela kroppen om man vill.

Bästa grundövningarna är knäböj, marklyft och utfall. Grymt bra grund! :-)

katarina sa...

som du vet är jag ju noob utan dess like i detta så jag tog till mig dessa råden o tycker det verkar vettigt.. men som du sa själv.. gör det som känns bra :)
http://www.osbyaktivcenter.se/oevrig-info/tips-a-rad

Nettan sa...

Tack för era tips. / Nettan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails