2013/02/04

Jag kan ju nästan känna mig ensammas i världen med detta. Finns det fler där ute?

Vissa saker tycker man borde vara lite av en omöjlighet.

I mitten av det ljuva 80-talet tjatade jag till mig att ta hål i öronen för att det var häftigt. Jag fick 100 kronor i födelsedagspresent som jag skulle använda till detta ändamål.

Så satt jag då där i den där stolen i en undangömd vrå i den där parfymbutiken som har funnits sen urminnes tider i Grann Hålan. Då hade jag tur för då reagerade jag inte på alla dofterna. Hade jag gjort det hade det nog inte blivit några hål utan snarare ett besök på akuten. Förstår fortfarande inte hur man klarar att arbeta i den odören som parfymaffärer har. Usch, det är ju äckligt bara att gå förbi en i en galleria.

Nåväl, jag satt där och väntade i alla fall. Jag hade fått varningar att jag skulle tänka på att det gjorde ont men eftersom jag kände mig tuff så slog jag bort det.

-Ett, två, tre sa hon. Nu skjuter jag.

Aj som fan ville jag skrika men bet ihop. Jag hade ju faktiskt min bästa kompis med mig och hon var ju två år äldre och hade redan en massa hål. Var tuff tänkte jag samtidigt som ögonen svämmade över.

Är det inte lite häftigt med ett hål frågade jag min kompis. Av någon anledning sa hon nej. Det var bara killar och bögar som hade det och jag hade det tydligen i “bögörat”.

-Ett, två, tre. Nu skjuter jag.

Men för helsike människa, sluta räkan tänkte jag. Bara skjut då när jag minst anar det. Men nejdå, där satt jag och väntade in smärtan. Och pang, där var den men samma reaktion för mina ögon.

Och där var de äntligen på plats. Och örsnibbarna dunkade som om de var på väg att sprängas men jag hade gjort det.

Nu, sådär en 25 år senare sitter jag här med hålen kvar plus två till. Japp, så modig var jag. Men jag har normalt inga öronhängen i eftersom det bara kliar men kanske en gång om året om det är något speciellt så trycker jag i ett par.

2013-02-04 17.07.09Så nu har jag fyra obrukbara hål, i öronen förstås, men dessa hål bråkar fortfarande med mig emellanåt. Jag tycker det skulle vara en omöjlighet att de plötsligt bara börjar ömma och bli inflammerade men så är fallet. Det kan komma i alla hål utom det översta som nästan är i brosket. Men helt ärligt så borde det inte hålla på såhär efter så lång tid men lika förbannat har jag en illröd, svullen örsnibb ikväll.

Jag kan ju nästan känna mig ensammas i världen med detta. Finns det fler där ute?

3 kommentarer:

katarina sa...

kan inte komma på att jag har problem med mina om jag inte har öronhänge i. fick hål i öronen när jag var 3 när min dagismamma tog med mig o gjorde dom :O min mamma visste inget... tror ni hon var arg?? men men nu har jag dom iaf.. tomma ..

Tant Skarp sa...

Jag tog hål när jag gick i femman. Trots att mamma varnade mig. Och mkt riktigt - svår nickelallergi landade som ett fet paket på posten hos mig, trots att jag bar nickelfritt.
Mina barn får vänta tills de blir 18. Sedan kan de bestämma själva.
Hoppas deras eventuella allergi därmed blir mildare.

Jag använder sällan örhängen idag, har tre hål i ena och ett hål i andra örat. Det längst ut är igenvuxet.

Nettan sa...

Katarina:
Oj, jag kan bara tänka mig hur jag hade reagerat om någon annan hade valt att ta hål i tjejernas öron. Smaka på Nettans vrede, hade bara varit förnamnet ;-).

Tant: Jag halar fram Molly hål också. Jag vet att hon vill och samtidigt vill jag låta henne men så kommer då mina stulande hål som en påminnelse.
/ Nettan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails