2013/02/12

Man har ju nästan hunnit tröttna innan man ens har satt tänderna i sin egen

Men herregud, hela cyberrymden svämmar idag över av en fluffig bulle som är fylld med gulaktigt klet och toppad med en vit, kompakt kräm.

Och är det inte bilder som vi blir överrösta med så är det recept. För herregud, hela cyberrymden svämmar verkligen över av dessa idag. Helt otroligt hur många sätt man kan göra denna bulle på.

Man har ju nästan, men bara nästan, hunnit tröttna innan man ens har satt tänderna i sin egen.

För hur mycket jag än tränar och ligger i så är en sådan här sak inplanerad. Nu blev det dock lite oplanerat ändå eftersom jag faktiskt inte hade tänkt att ta en idag men så blev det i alla fall så nu är det gjort.

Det finns bara en av dig och det är du. Eller i alla fall originalet. Det ska inte vara några konstigheter med den. Det ska vara bulle, mandelmassafyllning och grädda. 

Det ska inte vara muffins, det ska inte vara med saffran, det ska inte vara med choklad, det ska inte vara platta kakliknande saker, det ska inte vara med sylt och så vidare och så vidare. Keep it simple, original helt enkelt.

2013-02-12 14.21.07
Men hur äter man den? Som den är, hetvägg, med fingrarna, med sked, locket först, locket på?

Jag äter helt enkelt min semla som den är men jag äter locket först som jag doppar i lite av grädden. Sedan gör jag nog en kardinalsynd för jag skrapar alltid av lite av grädden för jag tycker det är alldeles för mycket på dem. Men sedan när detta är gjort äter jag den med sked. Det kan att göra med det där med att annars behöva bli kladdig om fingrarna och det vill man ju inte. Så äter jag runt så jag har det allra godaste till sist. Mitten med det goda klägget.

Så äter man en riktig semla.

Hur äter du din? 
 

4 kommentarer:

Martina sa...

Jag hade lite ågren över om jag skulle köpa med mig hem, de säljs ju alltid i 2-pack där jag bor och det är bara jag som äter dem hemma....
Men min arbetsplats löste det hela åt mig då jag blev bjuden på en här istället :-)

Jag äter dem nästan som du. Börjar med locket på samma sätt men sedan äter jag den som en macka kan man säga. Hugger in bara :-)

katarina sa...

läste detta inlägg innan idag o nu ikväll kom mamma med hembakta semlor o bjöd oss på.. då fick jag ju kolla hur jag åt egentligen *skratt* o jag äter lock först o sen resten som macka precis som Martina.. funkar super .. himla goda var dom också :)

Tommy sa...

Sv: Jag älskar med dessa buketter med tullpaner.. piggar upp hemmet :)

Nettan sa...

Semleätandet verkar vara ganska lika då om man tittar på svaren. Pålitligt med så många varieradne svar ;-).
Men gott är det :-) / Nettan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails