2013/02/03

Tydligen är det spelvåldet som sätter vapen i händerna på de som gör det. Eller?

Amerikaner och deras vapen. Det är så frustrerande att jag bara vill skrika. Det är så frustrerade att de är så otroligt korkade att de inte själva ser sammanhanget.

Men istället för att se sammanhanget så hittar de hela tiden andra “vägar” som de kan lägga skulden på.

Nu är det åter igen spelvåldets fel att det sker dödsskjutningar i USA. För tydligen är det spelvåldet som sätter vapen i händerna på de som gör det. Eller?

Det går liksom inte att komma från. Så länge det finns vapen och vapenlagar som ger dig rätt att bära dem så är det detta som måste beaktas. Det går inte att skylla på allt annat och försöka projicera över ansvaret.

Det kan finnas hur mycket yttre påverkan som helst men det går inte att komma från att det är de fysiska vapnen som dödar.

Om det nu är så att det ska skyllas på spelvåldet så är det ändå så att man som amerikans politiker kanske borde tänka ett steg längre. För påverkar nu spelvåldet så mycket som de påstår så är det kanske ytterligare en god idé att skärpa vapenlagar istället för att som små barnungar protestera och säga att jag minsann inte tänker ändra på min rätt att få bära min pistol så vi pumpar ut ännu fler i omlopp.

Allt mynnar ut i ordet ansvar. Ansvar är inte att låta varje person bära vapen för att kunna skydda sig. Ansvar är att se till att detta inte behövs.

För är det ingen som ser det där moment 22 som hela skiten blir?
Rätt att bära vapen för att skydda mig mot andra som bär vapen som skyddar sig mot den första.

Onda personer finns det alltid och dessa onda personerna kommer att göra onda saker. Men det hade inte varit så lätt att göra dessa om det hade funnits lagar som inte hade gett dig rätt att ha vapen under kudden. Det hade inte varit så lätt att bara ta sina vapen och knata in på en skola. Det hade räddat en massa liv som i kallblod blivit nerskjutna.

Men ge lärarna rätt att bära vapen på skolorna så de kan skydda eleverna var det något ljushuvud som tyckte efter den senaste skolskjutningen.

Men herregud människa. Lägg gärna lite mer bränsle på den redan brinnande brasan så det kan startas en löpeld som äter upp allt brännbart. Och detta är det tyvärr bara en bråk som har förstått. Tragiskt säger jag bra.

Vapen dödar. Det spelar ingen roll om det är en “god” eller “ond” person som håller i vapnet för när fingret pressas mot avtryckaren så kommer kulan att slita sig genom kött, ben och vävnader och släcka ljuset. I detta finns det inget gott och ont utan enbart en person bakom sitt vapen.

Så sluta skyll på allt annat och ta ert ansvar. Vapen dödar.

3 kommentarer:

katarina sa...

håller fullständigt med.. vi kan ju bara jämföra statestiken på brott med vapen i usa o sverige ( sverige är en jättestor spelnation )

Maria Thunholm sa...

Hej, ungdomarna är faktiskt inte dumma, när de spelar sina vàldsspel sà vet de ju att det är pà làtsas, men dessa Amerikaner vill ju behàlla sina vapen... Hàller med dig!

Jag använder WORDPRESS för att blogga, förutom Journalisme aux amateurs här... Du besökte nyss mig...

Maria

Tommy sa...

Sv: Skrattar .. Jag tror nog de flesta vill se både vårtecken och flera rövar upp i vädret ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails