2012/07/08

Det ligger något i luften

Jo, jo nu börjar det hända saker i Hålan.

I mitten av veckan kom där en karavan med lite äldre människor med en massa röjsågar eller liknande leksaker på magen och började röja gräs lite här och var i Hålan. Med glansiga pannor och ett leende på läpparna höll de hårt i sina redskap och svingade dem fram och tillbaka allt medan gräset sakta försvann och la sig i små bunkar. Kom det ut på vägen var någon snabb och sopa bort det.

I mitten av veckan kom två män körandes längs med Hålans gator. De stannade med jämna mellanrum och den ena lastade ut en lång pinne med ett långt handtag. Det såg nästan ut som ett upp och nervänt T. Den andra mannen gick med en sprayflaska och skrev siffror med oranga färg efterhand som den första mannen mätte ut längd på gatan med sin pinne.

Det ligger något i luften. Och ikväll kom ytterligare ett bevis.

tivoli

Där på den stora grusplanen stod det nu. Lastbil efter lastbil med hopplockade karuseller och stånd med mängder av gulliga nallar eller stora chokladkakor.

Det är något stort på gång och i morgon kommer det slutgiltiga beviset. Då drar ett gäng genom Hålan med sina maskiner i handen. En efter en kommer stånden sakta att byggas upp när skruvdragare går varma och de sista får skruvas för hand eftersom batteriet är slut. Sedan är det bara att vänta in invasionen av människor när Hålan vaknar till liv i två dagar och en av Skånes störta marknader drar igång. Då är vi ett enat Hålanfolk, för vem är inte stolt över marknaden. Det är inte många Hålor som kan skryta om det.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails